Der er “Højt spil” i ugens krimiquiz

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde et signeret eksemplar af Rune Stefanssons fodboldkrimi “Højt spil”. For at deltage i konkurrencen skal du blot besvare følgende spørgsmål:

Hvad hedder den nuværende cheftræner for FC Bayern München?

Vinderen bliver offentliggjort på vores facebookside torsdag d. 11. maj.

Find hjælp til svaret her

Om bogen

En islandsk fodboldspiller bliver slået ihjel i Roskilde. En berømt fodboldleder dør på sin landejendom syd for München. Privatopdager Marcelo Krankl og hans makker, Toni Toro, hyres først af FC Roskilde, derefter af FC Bayern München. Begge steder er der mistanke om matchfixing.

Fodbolden på globalt plan – fra små ligaer til de bedste hold i verden – er truet af syndikater fra Asien. I Bayern München sætter direktionen sig til modværge. De spiller højt spil. Og de skarpe kinesiske flækkeknive kløver.

Højt spil er en bloddryppende krimi om et omsiggribende problemkompleks i den globale sport: bestikkelse, trusler, vold og manipulation af resultater. Samtidig er bogen et intenst drama om, hvor langt mennesker vil gå for at ændre deres omdømme. En velfortalt roman om fodbold, lidenskab og kærlighed.

Marcelo Krankl er en kompromisløs, dameglad dansk-chilensk privatopdager. I Marcelo Krankl-serien er hidtil udkommet tre bind: Blockbuster, Baby Rasta og Den sidste olie. Seriens stærkt roste bøger kan læses uafhængigt af hinanden.

 

Om forfatteren

Rune StefanssonRune Stefansson (født 1971) debuterede i 2011 som skønlitterær forfatter med den roste krimi Blockbuster som skønlitterær forfatter. I 2013 fulgte han succesen op med Baby Rasta. Begge bøger har privatopdageren Marcelo Krankl som hovedperson.

Bind 3, Den sidste olie, udkom den 12. februar 2016, og bind 4, Højt spil, fulgte efter den 18. november 2016 – kun ni måneder senere. Det forøgede skrivetempo afspejler, at Rune Stefansson i mellemtiden var blevet forfatter på fuld tid.

Rune Stefansson har tidligere boet og rejst i Latinamerika og udgivet bogen Sydamerikas sjæl – reportage og interview (Tiderne Skifter, 1998).
Forfatteren er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. I 2001-2002 underviste han i kreativ skrivning på Vestjyllands Højskole, og han har skrevet kortprosa, kronikker og artikler i en lang række medier. 2003-2015 arbejdede han med kommunikation i Danmarks Statistik. Siden 2015 har han boet i Glockenbachviertel i München.

 

Læs også Rune Stefanssons syn på begrebet “grådighed” som var tema på Krimimessen 2017. Du kan læse interviewet her