Harald Mogensen-prisen til Susanne Staun for ”Døderummet”

Det Danske Kriminalakademi uddeler for femte gang årets Palle Harald Mogensen-pris, der gives til den bedste danske spændingsroman det forudgående år. Prisen, der er på 5.000 kr., går til Susanne Staun for romanen Døderummet, som er udgivet af Gyldendals Forlag.

Akademiet skriver i sin motivering:

Susanne Staun har med ”Døderummet” skrevet sin mest fuldendte thriller til dato. Provokerende mainstream, dog uden at give køb på de vilde og grotesk morsomme indfald, er Stauns roman om retsmedicineren Maria Krause en opvisning i, hvorledes spænding kan fortætte sig et sted mellem sprog og handling. At den fornemme sprogbehandling akkompagneres af en forbilledlig behandling af det retsmedicinske stof gør blot »Døderummet« så meget desto mere læseværdig.

Kriminalakademiets jury har bestået af Benni Bødker, Vibeke Johansen, Anton Koch-Nielsen, Karsten Wind Meyhoff, Bo Tao Michaëlis og Mette Strømfeldt.

Prisen overrækkes personligt til Susanne Staun på Krimimessen i Horsens lørdag den 9. april 2011 kl. 13.15 i Trykkeriet.

På Krimimessen kan du også opleve Susanne Staun i samtale med Lida Wengel om Døderummet. Det foregår lørdag den 9. april 2011 kl. 14.20 i Vesthallen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.