Gys og uhygge på Krimimessen

På Krimimessen har du mulighed for at blive gysende og grufuldt underholdt i selskab med flere af Danmarks gyserforfattere og ditto entusiaster. Der er dedikeret en hel eftermiddag (lørdag d. 16. marts fra 13.00 til 16.00) til horrorgenren og dens status i dansk litteratur.

Birkegaard_Mikkel2Mikkel Birkegaard

Forfatter Mikkel Birkegaard debuterede i 2007 med romanen Libri di Luca og fik stor succes med thrilleren Over mit lig fra 2009. I foråret 2012 udgav han med inspiration fra både Jules Verne og Sherlock Holmes den storslåede eventyrroman Fra drømmenes bog.

Bogen foregår i København i midten af 1800-tallet, hvor en ung knægt og en amatørdetektiv bliver hvirvlet hovedkulds ind i en historie om et hemmeligt bibliotek med forbudte bøger.  Desuden forsvinder flere og flere borgere om aftenen fra Københavns skumle og skyggefulde gader.

Hør Mikkel Birkegaard tale med Bent Stenbakken om Fra drømmenes bog lørdag d. 16. marts kl. 15.40 i Vesthallen.

Læs en anmeldelse af bogen her

 

Harksen_Henrik_S2Henrik S. Harksen

Henrik S. Harksen er dybfølt Lovecraft-entusiast og manden bag forlaget H. Harksen Productions, som har til formål at udgive bøger inspireret af H.P. Lovecraft eller af genren ”Cthulhu-Mythos”. Harksen har i 2012 redigeret og udgivet antologien Grufulde mørke, som er en række noveller med inspiration hentet fra netop Cthulhu-mytologien og Lovecraft. I samlingen har Harksen taget udgangspunkt i citater fra ”Commonplace book” – Lovecrafts idébog.

Hør Henrik S. Harksen gøre status på horror-genren i Danmark i selskab med Anne-Marie Vedsø Olsesen og Jette Holst.

Det foregår på gysereftermiddagen i Arresten lørdag d. 16. marts kl. 13.50

 

holdt_annikavon2Annika Von Holdt

Forfatteren Annika Von Holdt debuterede i 2001 med romanen Hjemsøgt, som hurtig indtog bestseller-listen i Danmark. Derudover har hun i 2003 modtaget Bog og idé-prisen for romanen Nattetimen. Hun har boet i en lang årrække i de amerikanske sydstater, hvor flere af hendes bøger også udspiller sig. I 2012 udgave hun romanen Pantomime om en kvindes flugt fra fortid, fængsel og en ondsindet fjende.

Du kan møde Annika von Holdt lørdag d. 16. marts kl. 13.20 i Vesthallen, hvor hun i selskab med Susanne Bjertrup vil tale om Pantomime.

 

Reslow_Christian2Christian Reslow

Christian Reslow romandebuterede i 2010 med Science-Fantasy thrilleren Miraklets fald om en flerdimensionel virkelighed. I 2012 udkom horrorspændingsthrilleren Kimæren om en lille by i USA, der bliver totaludslettet af et mystisk væsen. Her er action, splat og lemlæstelse for alle pengene og aner til både King og Koontz.

I en samtale med Jette Holst fortæller Christian Reslow om Kimæren. Det foregår i Arresten lørdag d. 16. marts kl. 14.25

 

VedsoeeOlesen_AnneMarieAnne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen er oprindeligt uddannet læge og debuterede som forfatter i 2000 med den prisbelønnede roman Salernos sol. Hun henter inspiration fra opera og hendes romaner består desuden af adskillige mytologiske referencer. Senest fra forfatterens hånd har vi fået romanen Glasborgen, hvor Operaen på Holmen er centrum for en blodig og højdramatisk fortælling.

Hør Anne-Marie Vedsø Olesen gøre status på horrorgenren i Danmark i Arresten lørdag d. 16. marts kl. 13.50. Det foregår i selskab med Henrik S. Harksen og Jette Holst.

 

lizjensen_72[1]Liz Jensen

Den britiske forfatter med det danskklingende navn er aktuel med romanen De ubudne. Hun har danske rødder og er desuden gift med den danske forfatter Carsten Jensen. Hun har udgivet adskillige romaner, hvoraf Louis Drax niende liv og Varslet står som mastodonter i forfatterskabet. Med De Ubudne fortsætter Liz Jensen den foruroligende stemning fra de tidligere romaner. Bogen handler om et sært fænomen, hvor børn i en trancelignende tilstand slår voksne ihjel.

Hør Liz Jensen tale med Nanna Goul om De ubudne i Snedkeriet lørdag d. 16. marts kl. 14.00

Læs mere om Liz Jensen her

Gysereftermiddagen indledes med uddelingen af prisen for årets bedste danske horrorudgivelse. Læs mere her

Find omtale og anmeldelser af de fleste af bøgerne på Gyseren.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.