Gå ikke glip af disse krimier på e-Reolen

Af Vibeke Johansen, bibliotekar og “krimimor”.

Mange biblioteker er lukkede, så I disse tider – og til alle tider – er der masser af krimi, spænding og uhygge at hente på eReolen. Herunder anbefaler jeg fem gode lydbøger og fem ditto e-bøger.

God fornøjelse og glædelig jul.

E-bøger:

Trofæ af Steffen Jacobsen

Smæk for skillingen.

Den eksklusive konsulent Michael Sander og kriminalkommissær Lene Jensen tvinges af omstændighederne til at arbejde sammen om en sag, hvor vage antydninger og belejlige sammentræf udvikler sig til en veritabel menneskejagt. Hvem jager hvem? Og hvorfor egentlig ?

Jeg kan se i mørke af Karin Fossum

I følge Bo Tao Michaëlis er Fossum Nordens krimidronning

Psykologisk thriller. Riktor er sygeplejerske på et plejehjem og ynder at pine sine patienter. Han kommer til at dræbe alkoholikeren Arnfinn, men bliver tiltalt for et andet mord.

Uhellige alliancer af Leif Davidsen

Davidsen går man aldrig fejl af.

Spændingsroman om de dramatiske begivenheder, som en dansk jurist kommer ud for i Baskerlandet, da han prøver at udforske baggrunden for, at hans kone er blevet myrdet under et attentat.

Skyggerne og regnen af Håkan Nesser

Jeg er fan af Nesser!

David Mörtberg vender tilbage til barndomsbyen i det nordlige Sverige, da der går rygter om at hans stedbroder, som har været forsvundet i 30 år er set på ny. Det vækker minder fra barndommen, og især om det mord, som stedbroderen måske var involveret i.

Skatteøen af R.L. Stevenson

Og til sidst en ikonisk klassiker.

Eventyrroman om den unge Jim Hawkins, der sejler ud for at finde den berygtede Kaptajn Flints skat.

Lydbøger:

Tog tidligt af sted, tog hunden med af Kate Atkinson

Turen går til England med Jackson Brodie.

Privatdetektiv Jackson Brodie rejser gennem England for at efterforske en ung kvindes baggrund som adoptivbarn, samtidig leder han efter sin forsvundne hustru. Ulykkelige kvindeskæbner oprulles, sager om forsvundne piger og gamle mord løses

Som dug for solen af Robert Goddard

Og vi bliver i England med populære Robert Goddard.

Efter 23 år genåbner sagen om 2 små piger, som i juli 1981 blev henholdsvis myrdet og bortført. Ganske vist har en berygtet pædofil i mellemtiden tilstået, men et anonymt brev overbeviser pensioneret kriminalinspektør George Sharp om at den skyldige stadig er på fri fod.

Løgnen om en sand ven af Hans Davidsen-Nielsen

Hvis du er til spionromaner så lyt til denne.

Morten forsvinder i Pakistan, og hans familie og venner eftersøger ham og sandheden om, hvad der er sket. Det bringer mange overraskelser.

Efter al sandsynlighed af Gianrico Carofiglio

Vil du med forsvarsadvokaten på arbejde i Bari, Italien?

Forsvarsadvokaten Guido Guerrieri overtager en sag om et barnemord. En gadehandler er set nær gerningsstedet, og da han har et billede af den dræbte dreng synes sagen oplagt, men en samtale med den sigtede og en nærmere granskning af akterne giver Guerreri et spinkelt håb om frifindelse.

Farewell my lovely af Raymond Chandler

En klassiker til dig, der gerne lytter til engelske/amerikanske bøger.

Kriminalroman, hvor detektiven Philip Marlowe kommer ud i et morads af menneskeligt forfald og pengegriskhed, da han hjælper en netop løsladt straffefange med at finde sin pige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.