“From Italy with murder”

I år besøger den italienske krimiforfatter Nadia Dalbuono Krimimessen. Det glæder vi os meget til.

Nadia Dalbuono deler sit liv mellem England og Italien. I mange år har hun, inden hun begyndte at skrive, arbejdet som TV-producer for bl.a. BBC, og det arbejde har ført hende rundt i verden.

Men nu er den verden indskrænket til især Rom og med “Fordærv”, den første bog i serien, introducerede hun læserne for kriminalkommissær Leone Scamarcio, der har gjort op med sin mafiafamilie og er blevet en del af politiet. Den tager os med rundt til både kendte men også mere ukendte lokationer i Rom. 

Andet bind i serien “Amerikaneren” er netop udkommet op til Krimimessen, og her skal Scamarcio, opklare et mord begået på Ponte Sant’Angelo, et stenkast fra Vatikanet og Peterskirken.

Bøgerne er udkommet på forlaget Alhambra.

Til Krimimessen har vi flere gange haft besøg af italienske forfattere. I 2017 var Gianrico Carofiglio på programmet.

Han kommer fra den syditaliensk by Bari, og det er også hertil han henlægger handlingen med sin hovedperson advokaten og bokseren Guido Guerrieri.

Og i 2018 var det Alessandro Perissinotto fra Torino, der gæstede Krimimessen.


Nadia Dalbuono på Krimimessen 2019

Nadia Dalbuono

Nadia Dalbuono er uddannet i Oxford. Hun bor skiftevis i Norditalien og England. Før hun begyndte at skrive kriminalromaner, lavede hun i mange år dokumentarfilm for blandt andre BBC og National Geographic. I forbindelse med sit arbejde har hun rejst i hele verden og været bosat i Rom, hvor hendes indblik i det italienske samfunds skyggesider inspirerede hende til at skrive Fordærv.

Lørdag kl. 14.40 i Forsamlingshuset. Interviewer Niels Lillelund

Søndag kl. 10 på Rød scene. Interviewer Bo Tao Michaëlis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.