Forlagene får ordet – Jentas

Vi har bedt en række danske forlag om at fortælle lidt om sig selv og om, hvilke udgivelser vi kan glæde os til i den kommende tid.

Her er det Egill Arnarsson fra forlaget Jentas, der fortæller.

Ordet ’jentas’ har mange forskellige betydninger. På norsk betyder ’jenta’ pige, på jiddish er ’yenta’ en ægteskabsmægler, som regel i skikkelsen af en gammel kone, og på engelsk dækker ordet over en geschæftig person, oftest en kvinde.

Vi på Jentas kan derfor beskrives som ivrige børn, der agerer Kirsten Giftekniv mellem forfattere og læsere, og vi gør derfor vores bedste for, at tingene sker. Vi udgiver mange spændende værker inden for skønlitteratur, krimi og spænding.

Forlaget er et dansk-islandsk bogforlag og blev stiftet 1998 i Island og 1999 i Danmark under navnet PP Forlag. Til at begynde med udgav vi bl.a. danske oversættelser af Jamie Olivers kogebøger, samt skønlitteratur, erindringer, selvhjælpsbøger og andre fagbøger. Vi gik senere hen til at udgive Margit Sandemos berømte serier som ’Sagaen om Isfolket’, ’Heksemesteren’, ’Lysets rige’ mm.

Vi udgiver i dag mest danske oversættelser af engelsksprogede romaner inden for genren ’krimi og spænding’, der dækker over alt fra medicinske thrillere til psykologiske thrillere og domestic-noir.

Nogle af vores mest populære forfattere er eksempelvis Chris Carter, Lee Child og Tess Gerritsen, som alle skriver krimi/thriller-serier. Vi kan desuden løfte sløret for, at Chris Carter er gået i gang med at skrive næste bind i serien om Robert Hunter, og vi glæder os helt vildt til at få lov at udgive den på dansk, så snart det er muligt.

 

I løbet af det sidste halvår af 2017 har vi fornøjelsen af at udgive nogle nye forfattere hos Jentas.

En af de nye forfattere, vi glæder os mest til at udgive, er M.J. Arlidge. I løbet af sensommeren og efteråret 2017 udgiver vi de første romaner i hans serie om kriminalassistent Helen Grace på dansk med titlerne ’Okker gokker’ og ’Bro bro brille’. Arlidges bøger har alle titler, der kan associeres med britiske børnerim eller lege, og det er helt klart en udfordring at skulle finde på de danske titler, da mange af børnerimene ikke har en direkte dansk ækvivalent.

Vi glæder os desuden og til at udgive andre nye forfattere så som Erik Storey, Michelle Adams og Angela Marsons, Sharon Bolton og Steve Cavanagh.

Steve Cavanagh er helt ny hos os, både som forfatter og i forhold til genre. Steve skriver nemlig juridiske thrillere og hans første bog ’The Defence’ har fået mange gode anmeldelser.

Sharon Bolton glæder vi os rigtig meget til, da hun er kendt som den anmelderroste forfatter af nogle af de mest mest nervepirrende krimiromaner nogensinde. Hendes roman ’Daisy in Chains’ har fået fantastiske anmeldelser og har været nomineret til en GOLDEN DAGGER.

Vi udgiver selvfølgelig ikke kun nye forfattere i løbet af 2017, og vi glæder os mindst lige så meget til at udgive de næste romaner i rækken fra vores allerede kendte forfattere. Blandt disse titler er ’Skindød’ som er den femte bog i serien om Rizzoli og Isles, der skrevet af Tess Gerritsen, som var vores højtærede gæst på krimimessen 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.