Forfatternes ferielæsning – Nina Von Staffeldt

Vi har spurgt en række krimiforfattere om, hvilke bøger de kaster sig over i løbet af sommeren.

Her er det forfatter Nina Von Staffeldt, der fortæller om sine ferielæseplaner.

 

“Uanset sommeren består af familieferie ved en mild, dansk kyst med sand mellem tæerne eller isbjerge, midnatssol og fjeldture i Grønland er der lagt op til læsning, og i løbet af året samler jeg omtaler og anmeldelser, som bliver til en stak feriebøger. I år er det et mix af nye krimier og anden god skønlitteratur.

Sydafrikanske Deon Meyer er en af mine absolutte yndlings-krimiforfattere: Velskrivende og med flydende tekster, solide plots, og så evner han at beskrive de mange kulturelle, historiske og racemæssige spændinger i den sydafrikanske hverdag afdæmpet og med stor varme, blottet for sensationelle markeringer. Hans nyoversatte ’Kobra’ har jeg store forventninger til – Meyer plejer at indfri dem.

Næste krimi på listen er Camilla Grebes ’Husdyret’, som blev kåret til årets svenske krimi 2017 af det svenske krimiakademi. Jeg glæder mig særlig meget da Camilla og jeg lærte hinanden at kende på en litteraturmesse i England sidste år – det er dejligt at følge hendes forfatterskab.

Endnu en svensker, Mari Jungstedt, er en flittig forfatter, og hendes Gotlands-krimier har jeg hygget mig meget med gennem årene. For et par år siden startede hun en ny serie op, som foregår på Gran Canaria. Jeg syntes etteren havde et godt plot og interessant lokalkolorit, så to’eren, ’Et forjættet land’, skal med i feriekufferten.

Når man som jeg har Grønland som krimiunivers vækker grønlandslitteratur fra andres hænder også interesse. Kim Leines seneste roman ’Rød mand Sort mand’ er derfor med på sommerlæselisten sammen med nigerianske Chimamanda Ngozi Adichies ’Americanah’ fra 2014, som fik forrygende anmeldelser. Også her er et vigtigt omdrejningspunkt kultur og identitet, og jeg glæder mig til at dykke ned i begge bøger.

Udover min egen bogliste elsker jeg inspiration til forfattere, jeg ikke kender, og biblioteker ude og hjemme stiller gerne bøger frem, som jeg tager med på vejen.
Der er nok at gå i lag med denne sommer; det eneste, jeg egentlig skal huske er a) solcreme på næsen eller b) trække indenfor når det regner, for når en bog er rigtig god suges jeg ind og bliver helt væk i forfatterens univers.

Rigtig god sommer – og god læselyst”.

Nina

 

Nina von StaffeldtNina von Staffeldt

Nina Von Staffeldt er forfatter til den grønlandske spændingsroman “Frosne Beviser”, 2016 Bogen tager udgangspunkt i det moderne grønlandske samfund, de mennesker, som bor der, og de mekanismer, der holder det kørende. Romanen har som overordnet mål at fremstille et nuanceret billede af Grønland, der hverken fremstår som en eksotisk, malerisk kulisse eller en afgrund af menneskeligt armod – opfattelser, man udenfor landet stadig møder i stor udstrækning.

Nina von Staffeldt er cand.mag. i pædagogik og arbejder som selvstændig konsulent med opgaver for EU og danske myndigheder. Hun har siden 1997 boet, arbejdet og rejst i det meste af Grønland, blandt andet som rejseleder og konsulent for Grønlands Selvstyre. Hun debuterede som forfatter i 2016 med krimien Frosne beviser, for hvilken hun modtog Årets Debutantdiplom af Det Danske Kriminalakademi. Den Sorte Engel er andet selvstændige bind i serien om kommunikationskonsulent Sika Haslund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.