Forfatternes ferielæsning – David Garmark

Vi har spurgt en række krimiforfattere om, hvilke bøger de kaster sig over i løbet af sommeren.

Her er det forfatter David Garmark, der fortæller om sine ferielæseplaner.

 

Ernest Hemingway: Der er ingen ende på Paris.

“Når man skriver romaner er der ingen måde at komme udenom Ernest Hemingway. Han er (stadig) Godfatheren af sikker og hensynsløs skrivestil, en genial forfatter, der til stadighed inspirerer nye generationer. Intet er overflødigt i hans tekster og det er pragtfuldt for mig at lade mig forføre og studere den måde, han bygger sætninger op på. Jeg ville ønske, jeg havde mødt Hemingway. Efter at have læst ’Om at skrive’, har jeg taget flere af hans tips og tricks til mig, fordi de virker for mig. For eksempel altid at stoppe skrivningen for dagen midt i en sætning, så jeg nøjagtig ved, hvor og hvordan jeg skal starte dagen efter. Det giver en glæde og en form for utålmodighed ved at komme i gang igen som gør, at jeg altid ser frem til at skrive.

’Der er ingen ende på Paris’ er en bog om livets glæder og eksistens. Noget, der vedkommer alle os, der ligesom Hemingway var (for en tid i hvert fald) er livsnydere. Og derudover elsker jeg Paris og har selv skrevet om byen flere gange i mine romaner, for det er helt rigtigt, at der ingen ende er på den. I år skal jeg dog til både Prag og Brügge på skiveophold, jeg bruger nemlig altid mine ferier på at skrive også”.

 

Tom Egeland: Lazaruseffekten

“Jeg havde fornøjelsen af at møde et af mine forbilleder Tom Egeland til Krimimessen. Vi sad ved siden af hinanden til forfattermiddagen, og han er et fascinerende og meget vidende menneske, som jeg har beundret siden han startede på sin Bjørn Beltø serie med thrilleren Cirklens Ende. På mange måder kan man sige at han og andre, der skriver den type spændingsromaner, som for eksempel Michael Crichton, Steve Berry og Dan Brown har inspireret mig til at skrive. Måden at bygge historier op på, indholdet.

Lazaruseffekten, der er syvende bind i serien, handler igen om arkæologen Bjørn Beltø, der er albino, og hans jagt efter et mytisk manuskript fra oldtiden, kaldet De Dødes Bog. Samtidig er forskere ved at afdække hvad der sker med os efter døden. Det er en murstensroman på næsten 600 sider, som jeg glæder mig sindssygt meget til at fordybe mig i. Denne type bøger er for mig ikke kun underholdende, men også meget lærerige og tankevækkende.

Konspirationer og ældgamle hemmeligheder, mystik, myter og munkeordner; jeg elsker det, når blandingen af fiktion og videnskabelige fakta også kan sætte tanker i gang. Og om lidt udkommer Egelands næste bog i serien: Codex.

 

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

“Jeg kan godt lide krimier. De bedste af dem er pageturners med dybe og levende karakterer og en fængende historie, et mysterium hvor man konstant gætter på hvem morderen er og hvordan det hele hænger sammen. Jeg har skrevet spændingsromaner og gysere, men aldrig en rendyrket krimi, så det er det næste jeg arbejder på. Ellepigen hedder romanen, der er sat til udgivelse i marts næste år. En krimi, der blander mord, en tåget ø og danske folkeeventyr og overtro. Hov, det er faktisk lidt en spoiler. Bare glem det igen.

Tilbage til tredje bog, jeg tager med på ferie: Anne Mette Hancock vandt Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom for Ligblomsten, og bogen er flere gange blevet kaldt årets bedste krimi. Jeg har selvfølgelig læst den, og Anne Mette kan sit kram, så jeg tager utålmodigt efterfølgeren Mercedes-snittet med i tasken også. Den har allerede inden udgivelsen fået bragende anmeldelser. I skrivende stund 97/100 på Bog.nu.

Anne Mette hilser desuden mange gange og anbefaler, at vi kigger os en ekstra gang over skulderen, når vi bevæger os ud i sommerlandet. Man ved aldrig, hvem der står lige bag én.

Så med den advarsel: God sommer”.

Kh.

-D

 

David Garmark

David Garmark er uddannet lærer fra Aarhus Seminarium og har arbejdet som skuepiller siden 2001. Han har blandt andet medvirket i Anna Pihl, Lærkevej og Tomgang. Skuespillet og lærerjobbet blev sat på hold i 2015, da han debuterede på Turbine med romanen “Drengen, der aldrig kom hjem”. Siden da har han fokuseret på at skrive, og bruger sin mangeårige erfaring fra skuespil- og filmverdenen til at skabe historier med interessante karakterer og spændende plots.

“Det fjerde menneske” er David Garmarks anden roman og første bind i den planlagte serie om den tidligere problemløser Ditlev Martins.

“Abbotts hemmelighed” er bind 2 i serien.

David Garmark’s fascination af mange forskellige videnskabelige retninger, kunst og teknologi samt et mangeårigt kærlighedsforhold til old-school rollespil, giver hans bøger den helt særlig kvalitet de har.

Garmark er af anmeldere blevet sammenlignet med Michael Crichton og Dan Brown.

Derudover har han med Stephan Garmark skrevet gyseren “Rakelsminde”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.