Film og tv på Krimimessen

Krimien stortrives i dansk litteratur, men også på film og i tv har genren bevist, at den er uopslidelig og vedholdende populær. Flere forfattere oplever stor interesse for deres værker fra tv-stationer og filmproducenter. På Krimimessen er der mulighed for at møde forfattere, som på forskellig vis har fået tilknytning til film/tv-branchen.

Börjlind_rolf og cilla2Cilla & Rolf Børjlind

Makkerparret som havde deres første skønlitterære bogudgivelse med Springflod er gammel i gårde når det kommer til krimigenren. Cilla og Rolf har i en længere årrække haft en karriere indenfor filmens verden, hvor de er to af Sveriges mest efterspurgte manuskriptforfattere. De har blandt andet leveret historien til 26 film om Martin Bech – både til biograf og tv, samt skrevet flere afsnit af serien om Wallander og desuden lavet manuskript til Arne Dahls serie om A-gruppen.

Hør Cilla & Rolf Børjlind tale med Henrik Palle om Beck, A-gruppen og om vejen fra bog til film. Det foregår i Forsamlingshuset søndag d.17. marts kl. 12.00

 

Egholm_Elsebeth1Elsebeth Egholm

Danmarks populære krimidronning Elsebeth Egholm gæster Krimimessen. Hun står bag bøgerne om den århusianske amatørdetektiv og journalist Dicte Svendsen, som optræder i titler som bl.a. Liv og legeme (2008), Vold og magt (2009) og Tre hundes nat (2011). Egholms populære krimier er blevet romanforlæg til tv-serien Dicte, som fik sin premiere på dansk sendeflade i januar 2013. Iben Hjele spiller rollen som Dicte og Lars Brygmann som efterforskeren John Wagner.

Hør Elsbeth Egholm og Ellen Riis – co-producer på tv-serien Dicte tale med Lida Wengel om Dicte-universet. Det foregår lørdag d.16. marts i Vesthallen kl. 10.10

Du får desuden muligheden for at høre Elsebeth Egholm, Thomas Enger og Frode Z. Olsen tale fiktion og virkelighed med Jesper Stein. Det sker i lørdag d.16. marts i Trykkeriet kl. 13.50

 

Wendt_Jensen_Jacob1Jacob Wendt Jensen

Bogen om Bond – James Bond så dagens lys i 2012 med titlen Agent 007 – de danske forbindelser. Den er skrevet af journalist og filmkritiker Jacob Wendt Jensen, som desuden har forfattet biografier om henholdsvis Ove Sprogøe og Nina van Pallandt. På Krimimessen skal det handle om Bond og om filmkonceptets danske islæt, som bogen netop går i dybden med. Bogen beretter bl.a. om Mads Mikkelsens, Jesper Christensens og Ulrich Thomsens oplevelser med den stemning, der omgiver Bond-universet.

Hør Jacob Wendt Jensen tale om Agent 007 – de danske forbindelser søndag d. 17. marts i Forsamlingshuset kl. 14.00

gunhild_aggerGunhild Agger

Gunhild Agger er professor ved Aalborg Universitet og forsker i blandt andet Medievidenskab, Krimi og kriminaljournalistik i Skandinavien og tv-æstestik og tv-kultur. Hun er aktuel med den faglitterære udgivelse Mord til tiden – forbrydelse, historie og mediekultur. Bogen behandler historiske mord og deres fascinationskraft og anvendelse i skønlitterære værker hos f.eks. Jo Nesbø og Jussi Adler-Olsen. Det handler blandt andet om forholdet mellem og tilpasningen af fiktion og fakta i krimigenren.

Under titlen Mord til tiden – historien rolle i den moderne krimi vil Gunhild Agger fortælle om bogen og desuden komme ind på behandlingen af historien i tv-krimien. Det foregår søndag d. 17. marts kl. 13.00 i Forsamlingshuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.