Et nyt Millennium

Sjældent har enlagerjpg bog været hypet på samme måde som vi for nyligt har set det med det fjerde kapitel i afdøde Stieg Larssons Millennium-trilogi.

”Det der ikke slår os ihjel” er titlen på David Lagercrantz bud på en fortsættelse af successerien om Lisbeth Salander. Bogen har været stærkt beskyttet og bevogtet lige indtil udgivelsestidspunktet kl. 00.00 – natten til d. 27. august.

Selve tidspunktet siger lidt om, at det ikke blot er en ganske almindelig bogudgivelse vi har med at gøre. Eller jo, det er det jo på sin vis, men forventningerne, mediedækningen, hemmelighedskræmmeriet, den familiære arvestrid omkring rettigheder osv. har på forhånd løftet bogen til at være en litterær rockstjerne af kaliber.

Det nærmer sig de forhold og den stemning, der gjorde sig gældende i forbindelse med oversættelsen af Dan Browns ”Inferno”. Her var alt kontrolleret til mindste detalje og selv det internationale korps af oversætterne blev buret inde på en ukendt adresse omgivet af vagter.

http://politiken.dk/kultur/medier/ECE2123477/dansk-oversaetter-gaar-i-krig-mod-mastodonten-dan-brown/

Men, hvad sker der så når en bog er underlagt så stor opmærksomhed som ”Det der ikke slår os ihjel”. Jo, oftest vil bogen dele vandene. De store forventninger bliver til fulde indfriet hos nogen, mens andre vil opleve en massiv skuffelse grundet selvsamme forventninger.

Og her, godt og vel halvandet døgn efter udgivelsen, er det netop det billede, der tegner sig, efterhånden som anmeldelserne tikker ind.

I Larsson og Lagercrantzs hjemland, Sverige, har der været en del kritik af bogen. Den svenske avis Expressen vurderer at bogen er en håbløs bleg kopi af den originale mastodont. Mens bogen i både engelske og amerikanske medier i vid udstrækning bliver rost og lovprist for et både bevægende indhold og et spændingsmættet flow. Herhjemme er begejstringen af bogen stramt tøjlet som du kan læse her:

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/boeger/stieg-larsson-fortsaettelse-faar-jaevn-modtagelse-i-danmark

Men, hvad synes du egentlig om bogen. Er den bare en jævn krimi eller en helt særlig en af slagsen?

Vi vil rigtig gerne høre din mening. Så har du et par ord at sige om bogen, så kan du gøre det herunder i kommentarsporet eller på vores facebookside: https://www.facebook.com/Krimimessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.