“Den dag Brita forsvandt” – Vind Michael Teschls bog

I denne uges krimiquiz har du chancen for at vinde Michael Teschls gribende bog “Den dag Brita forsvandt” om Pedal Ove-sagen.

For at deltage i konkurrencen skal du blot fortælle os følgende:

Hvad du skal læse i weekenden her tre uger før messestart?

Skriv dit svar på vores facebookside eller i kommentarsporet herunder. Vi finder en vinder d. 12. marts.

Vinderen bliver offentliggjort på facebook og får desuden direkte besked.


Den dag Brita forsvandt

Forlaget skriver: En decemberdag i 1981 forsvandt den 30-årige Brita Hansen sporløst i Frederikshavn. Først syv måneder senere blev hendes lig fundet i havnen. Hun var blevet kværket, og hendes fraseparerede mand, fritidsmusikeren Ove Hansen – også kaldet ‘Pedal Ove’ – blev under stor mediebevågenhed idømt 12 års fængsel for drabet.
 
10 år senere blev Pedal Ove-sagen genoptaget på baggrund af to DR-dokumentarer, hvor nye vidner og oplysninger satte spørgsmålstegn ved Ove Hansen som gerningsmanden. Denne gang frikendte domstolen ham, og sagen blev derefter kendt som danmarkshistoriens største justitsmord.
 
Men hvordan kunne det ske i et retssystem som det danske, at medierne fik så stor indflydelse på en drabssag? Hvordan kunne DR præsentere nye vidner, som politiet trods en årelang efterforskning ikke kendte til? Talte vidnerne sandt? Gjorde Ove Hansen? Og hvem slog så Brita ihjel?

I 25 år er ingen nye spor dukket op i drabsmysteriet. Indtil i 2017, hvor et anonymt brev landede i Michael Teschls postkasse og vækkede sagen til live igen. Forfatteren satte sig for at lægge brikkerne i den endnu uopklarede drabssag, og undervejs blev løgne afsløret, forklaringer ændret – og et alibi smuldrede.

Læs også “10 ting du ikke vidste om Michael Teschl”.

20 thoughts on ““Den dag Brita forsvandt” – Vind Michael Teschls bog

  1. Jeg skal lige læse til kamp formoder jord af Kim Risør færdig og så igang med Når samfundet kollapser af Troels og Biger Møller 📖😉👍

  2. Er i gang med at læse Skyggedanseren af Sara Omar – og det er godt nok en barsk omgang 🤗🍀

  3. Når jeg lige om lidt er færdig med Skytsengel, går jeg igang med Skyggedanseren os Sara Omar.

  4. Der hænger en engel alene i skoven . Af Samuel Bjørk. Den hører jeg på lydbog og til sengetid er det i øjeblikket En ærlig mand af Kjædegård. Derefter skal jeg igang med at læse Dennis Jurgensen

  5. Hvad med at prøve en lidt stille, men god krimi: Det burde du have vidst af Jean Hanff Korelitz.
    Den har det i sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.