Krimimestre og mærkedage – dem fejrer vi i år

På årets Krimimessen har vi meget at fejre, og det udmønter sig også i programmet, hvor vi fejrer krimidronningen over dem alle, Agatha Christie. Vi dykker også ned i Dostojevskijs betydning for krimien i anledning af hans 200 års fødselsdag, og i år ville Dan Turèll være blevet 75 år, så hans forfatterskab og Mord-serien hylder vi også.

Hvor og hvornår…

Med grå celler og rank ryg: 101 år med Agatha Christie

I oktober 1920 debuterede verdens mest læste krimiforfatter. Omkring 80 bogtitler senere var Agatha Christie ved sin død i 1976 ligesom sine to kendteste figurer, Hercule Poirot og miss Jane Marple, for længst blevet både et ikon, en kliche og et skældsord. Men hvor god er hun egentlig og hvorfor?

Find ud af det på årets Krimimesse, hvor du kan høre Jakob Levinsen fortælle om den verdensberømte forfatterinde. Søndag kl. 10 i Trykkeriet.

Forbrydelse og eksistens: Dostojevskij 200 år

En af verdenslitteraturens største er også en af kriminallitteraturens vigtigste stilskabere. Fra den filosofiske øksemorder Raskolnikov over de fatale intriger i familien Karamazov til forræderiske nihilister står utallige nyere fortællere i afgrundsdyb gæld til den russiske 200-års fødselar, Dostojevskij.

På årets Krimimesse kan du høre Jakob Levinsen fortælle om den store russiske forfatter lørdag kl. 13.45 i Gymnastiksalen.

Henrik Palle om Dan Turèll

Hele Danmarks Onkel Danny ville være blevet 75 år i år, og derfor har vi inviteret journalist Henrik Palle til at give os et indblik i dansk litteraturs første rigtige rockstjerne. Dan Turèll skrev fra 1981 til 1990 ”Mord-serien”, som består af en række kriminalromaner om den unavngivne reporter, der ender i en ny mordgåde i hver roman.

Hør Henrik Palles foredrag om Dan Turèll lørdag kl. 11.15 i Gymnastiksalen.

Vi ses d. 9. og 10. oktober 2021 i Fængslet i Horsens!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.