Debutanterne på Krimimessen

Vi har den store fornøjelse at kunne byde velkommen til en lang række spændende debutanter på Krimimessen i år. Det er lutter lovende forfatternavne, som med hver deres stemme giver både mørke, stemningsmættede og nuancerede bud på samtidens krimi.

Følgende er en oversigt over de debutanter du kan møde på årets Krimimesse.

Hansen_Dorthe A2Dorthe Annette Hansen

Dorthe Annette Hansen debuterede krimiforfatter i 2012 med romanen Fristelsen. Hun har dog tidligere været medforfatter på facebook-krimien Dødens fotograf og har blandt andet arbejdet som overvagtmester i Vestre Fængsel.

Fristelsen er en mørk og psykologisk stærk krimi, som foregår i en fortættet verden i Nysted på Lolland. Anders – den lokale præst befinder sig pludseligt i et mareridtsscenarie da hans datter forsvinder en dag på vej til skole. Verden vælter og præstens liv går i opløsning. Men en ulykke kommer sjældent alene og allerede året efter forsvinder endnu en ung pige fra lokalsamfundet, hvor alle kender alle. Opmærksomheden og mistanken rettes mod Anders, som selv må forsøge at få brikkerne til at falde på plads alt imens han trækkes gennem helvede på jord.

Mød Dorthe Annette Hansen og hør hende tale om Fristelsen i en samtale med Steffen Larsen. Det foregår på Krimimessen lørdag d.16. marts kl. 10.45 i Arresten på Fængslet.

Hauervig_Erik2Erik Hauervig

Erik Hauervig er en mand, der om nogen har haft livets skyggesider tæt inde på livet. I sit job som politimand på Station City på Vesterbro har han i over 40 år været vidne til stort set alle typer af forbrydelser. Vold og mord har i mange år været en del af dagligdagen den krimidebuterende politimand. Er der nogen der har kendskab til virkelighedens ondskab er det Erik Hauervig, hvilket han bekræfter i sin debutroman Det onde netværk fra 2012.

Handlingen tager udgangspunkt i den illegale sex-industri i København og er i høj grad baseret på virkelige hændelser. En ung kvinde røves og voldtages af en gruppe tyrkere. Det sætter en kædereaktion i gang og episoden trækker en hel karavane af blod, hævn og bandekrig med sig. Det onde netværk leverer en overraskende grum indsigt i Vesterbros underverden.
Bogen er første bind i en serie på tre.

Oplev Erik Hauervig fortælle om det barske miljø på Vesterbro på Krimimessen søndag d.17. marts kl. 11.00 i Trykkeriet.

Horner_stephen2Stephen Horner

Et bankrøveri i Lyngby og en ung mand med et brændende ønske om at få forlænget bentøjet. Hvordan det hænger sammen kan man læse om i Stephen Horners debutroman Miraklet i Krakow fra sidste år. Det er en underholdende krimikomedie med masser og kulsort humor, sprudlende kreativitet og et finurligt plot. Stephen Horner har i mange år dagligt haft sit virke som advokat og har nu valgt at tilføje titlen som forfatter på sit CV. En vision han har haft i en længere årrække og nu endelig har fået mulighed for at udleve. Titlen dækker over et nyt produkt på forsøgsbasis fra universitetshospitalet i Krakow. Selve miraklet i Krakow er vejen til længere ben uden om den traditionelle kirurgi.

Mød Stephen Horner og hør ham tale om debuten i en samtale med Marie Hastrup Sørensen. Det sker på Krimimessen søndag d.17. marts kl. 14.30 i Arresten.

 

Kjær-Madsen2Maria Kjær-Madsen

Maria Kjær-Madsen er uddannet lærer, bosiddende på Fyn og debuterede i 2011 med krimiromanen Sorgens Dæmoner. I romanen finder den unge journalist Luna et lig af en kvinde bag den lokale Kvickly i Svendborg. Hun drages ind i efterfølgende ind i opklaringsarbejdet, som ikke er så ligetil.

Kom og hør Maria Kjær-Madsen tale om Sorgens Dæmoner med Jacob Krogsøe På Krimimessen søndag d. 17. marts i Arresten kl.12.40

 

Melander Jakob2Jakob Melander

Det siges, at tiden læger alle sår. Det er dog ikke tilfældet i Jakob Melanders krimidebut Øjesten, hvor en kærlighedsaffære mellem en ung pige og en britisk pilot under Anden Verdenskrig trækker spor helt op i nutidens København. En prostitueret findes myrdet i Amager Fælled med øjnene fjernet. Lars Winkler, enspænder og politimand, bliver sat på sagen som får navnet ”Ole Lukøje mordene”. Bogen er første bind i en serie på tre.

Mød Jakob Melander søndag d. 17. marts i Vesthallen i en samtale om Øjesten med Jannik Lunn

mads nordboMads Peder Nordbo

Den fynske forfatter Mads Peder Nordbo udgav sidste år sin debutroman Odins Labyrint – Et glasbarns fortællinger. Det er en spændingsroman af kaliber, som tager kristendommen op til revision og trækker tråde til nordisk mytologi. Bogen beskriver idéen om, at Odin ikke blot er en mytologisk skikkelse, men har levet i virkeligheden og at Jesus er baseret på ham. Mads Peder Nordbos debut er blevet vel modtaget og sammenlignet med Dan Brown.

Mads Peder Nordbo kan opleves i Vesthallen søndag d. 17. marts kl. 11.40 

Rode_Mikal2Mikal Rode

Den trofaste forræder er titlen på Mikal Rodes debut fra 2012. Det er en konspiratorisk og socialrealistisk spændingsroman, som handler om en politisk aktiv ung mand, som pludselig befinder sig i midten af både en hed forelskelse og en barsk forbrydelse. Bogens persongalleri er inspireret af mange af de mennesker Mikal Rode har mødt gennem sit eget liv.

Mikal Rode taler med Stig Petersen om Den trofaste forræder i Arresten søndag d. 17. marts kl. 13.00

sahl nina2Nina Sahl

Sommerferiekrimi fra Udkantsdanmark. Sådan kan man betegne Nina Sahls krimidebut Den sidste dag med uskyld, som foregår omkring den lille havneby Skansen på det sydlige Lolland. En gruppe unge studenter tager på sommerferie i området og det ender med opholdet sætter blodige spor ind i deres liv da en fod uden ejer pludselig findes i vandkanten. Nina Sahl er etableret fagbogsforfatter, men Den sidste dag med uskyld er den første udgivelse i den skønlitterære afdeling.

Du kan møde Nina Sahl og høre hende tale om bogen med Susanne Bjertrup i Vesthallen lørdag d. 16. marts kl. 16.40

Steener_ Christian_Eriksen2Christian Steener Eriksen

Danmarks prestigefulde kostskole Herlufsholm danner rammen om Christian Steener Eriksens debutroman Fædrenes Synder fra sidste år. To drenge som har gået på kostskolen sammen vikles på grund af en mordsag ind i hinandens livsforløb som voksne mænd. Forholdet mellem fortid og nutid får en fyldig rolle i den socialrealistiske spændingsroman.

I en samtale med Jannik Lunn fortæller Christian Steener Eriksen om Fædrenes Synder i Arresten søndag d. 17. marts kl. 14.10

 

Stein_Jesper2Jesper Stein

Man jager et bæst og fanger et menneske. Sådan lød titlen på biografien fra 2008 om den tidligere chef for politiets rejsehold Bent Isager-Nielsen, som Jesper Stein interviewede i bogen. Han har selv i flere år arbejdet som rets- og kriminalreporter ved Jyllands-Posten. Jesper Stein er journalist, anmelder og forfatter og udgav i 2012 sin skønlitterære debut med den anmelderroste krimi Uro. Bogen foregår i 2007 i de spæde dage efter, at Ungdomshuset på Nørrebro blev ryddet. En ung mand findes myrdet på Assistens Kirkegården og vicepolitikommissær Axel Steen må på banen i efterforskningsarbejdet.

Du kan møde Jesper Stein og høre ham tale med Leif Davidsen om Uro. Det foregår lørdag d. 16. marts kl. 12.00 i Trykkeriet.

Juul_Kim2Kim Juul

Kim Juul er uddannet Cand jur, og det var et studiejob ved anklagemyndigheden i Nyborg, der inspirerede til omgivelserne i I et vægtløst sekund. I dag er Kim Juul tekstforfatter og partner på et større københavnsk reklamebureau.

Lars Norholm leder efterforskningen af drabet på en ung tyrkisk kvinde. En efterforskning, der leder ham i retning af en gerningsmand, der ved alt om, hvem han er. I et vægtløst sekund er en stemningsfuld roman, hvor fortællingen skiftevis ses fra efterforskeren og morderens perspektiv. Her skildres det almindelige liv overfor en mands brændende ønske om hævn.

Mød Kim Juul i Arresten søndag d. 17. marts kl. 12.00. Her vil han i selskab med Johan Ottosen, Anita Lillevang og Anna Katrin Nørgaard tale om forfattergruppen Brænderiet. 

Oplev også Kim Juul i en anden sammenhæng når han med band spiller sange, der udspringer fra krimidebutten I et vægtløst sekund. Det sker ligeledes i Arresten søndag. d. 17. marts kl.10.15

 

Går du med en forfatterspire i maven og drømmer om at blive Danmarks næste krimistjerne? Så har du muligheden for at prøve kræfter med genren på årets Krimimesse. Læs mere her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.