Danske debutanter

På årets Krimimesse har vi en del debutanter. Læs mere om dem og deres bøger i denne artikel:

Jan Birch er forfatteren til den politisk thriller ‘Det første svar’.

‘Det første svar’ baserer sig på historiske begivenheder mellem 1947 og 1986. Romanen foregår i København, Femmøller Strand ved Ebeltoft og byen Kristofte, som har en umiskendelig lighed med Jan Birchs tidligere hjemby Skive.

Mød ham i Vesthallen søndag kl. 15.20.

 

Thomas Clemen er opvokset i Jordan, Danmark og Australien. Han debuterer med ‘Langs smertegrænsen’.

Forlaget skriver:

Hadron Eádduan ligger i den skoldhede libyske ørken og mærker livet sive ud af sin sønderlemmede krop. Ulykkelig kærlighed fik ham indrullet i den franske fremmedlegion, og den fik ham ud, hvor han ikke kunne bunde. I London har en gruppe genetikere skabt et virus, der kun angriber folk af arabisk herkomst, og som dræber sine ofre efter langvarige og frygtelige smerter. Nu er virusset sluppet løs og truer med at udrydde flere hundrede millionermennesker over hele kloden. I Washington og Paris har man hurtigt indset værdien af at have kontrol over den eneste kendte kur. Hadron Eádduan er den lille brik, der kan bringe uorden i de stores spil. Han er nøglen til at stoppe virusset ? hvis han kan holde sig i live længe nok.LANGS SMERTEGRÆNSEN er en thriller om biologiske våben, stor politiske magtspil i en polariseret verden ? og om det enkelte menneskes ansvar for at være mere end tilskuer.

Mød ham i Vesthallen søndag kl. 13.00

 

Malene Kirkegaard er filminstruktør, tidligere chef for Radio Drama og debuterende forfatter med thrilleren ‘Hotel Rudolph’.

Forlaget skriver:

Malene Kirkegaard debuterer med en velturneret og uhyggelig thriller fra et hjørne af Danmark, hvor tågens kølige hænder svøber sig om levende og døde. Anna er på flugt fra sin sygeligt jaloux mand og på jagt efter sin egen historie. Hun går under jorden på et lille hotel ved Korsør og møder en ny og ukendt verden, hvor gamle hoteller har hemmeligheder, og hvor ingen vil tale om hendes mor, der voksede op i byen, druknede i Noret og blev begravet af de lokale. Og en nat ser hun sin mand med en glødende smøg i mørket foran hotellet. Han har fundet hende?

Mød hende i Vesthallen søndag kl. 12.00

 

Michael Lycke har tidligere skrevet børne- og ungdomsbøger. Han debuterer 2012 som voksenforfatter med den højspændte videnskabskrimi ‘Metusalemgenet’.

Forlaget skriver:

En dansk forsker med speciale i livsforlængende teknikker dør under mystiske omstændigheder i sin strandvejsvilla. I Paris bliver en tidligere ansat i et genteknologisk firma på makaber vis udstillet til skræk og advarsel foran et kongrescenter, drænet for sidste dråbe blod, og i en skov i hjertet af Tyskland bliver en ung mand hængt under påkaldelse af gamle germanske guder. Videnskabsjournalisten Noah Safran – med halvt danske aner og usædvanlige personlighedstræk – bliver uforvarende viklet ind i de mystiske begivenheder, da han er i Paris for at skrive om den nyeste forskning inden evigt liv. Først da det er for sent at bakke ud, går den blodige alvor op for ham. Hvor tæt er videnskaben på at finde nøglen til det evige liv? Og hvem er det, der er villige til at slå ihjel for at få del i den viden? Michael Lycke, som tidligere har skrevet børne- og ungdomsbøger, debuterer her med en højspændt videnskabskrimi i stil med Jean-Christope Grangé.

Mød forfatteren i Vesthallen lørdag kl. 11.40.

 

Carsten Norton er forfatter og journalist på Ekstra Bladet. Han debuterer som spændingsforfatter med ‘Uden ansigt’.

Forlaget skriver:

Martin Sindal bliver i 1970’erne hvervet af en udenlandsk efterretningstjeneste og uddannet i en hemmelig israelsk træningslejr, hvor såvel hans fysik som hans mentale styrke bliver testet til det yderste.
Da han vender hjem til Danmark, fortsætter han udadtil sin sorgløse tilværelse i Nordsjælland. Men når telefonen ringer, bliver han uden varsel aktiveret som agent og indsat på missioner verden over, når nogen eller noget skal forsvinde.
Martin er tilfreds med sit liv og overbevist om, at han arbejder i den gode sags tjeneste – lige indtil han på en opgave møder en skrupelløs CIA-officer, en arabisk våbenhandler og en lille afghansk pige, der udfordrer hans samvittighed og tvinger ham til at tage stilling til spørgsmålet om, hvad der er rigtigt og forkert.
Uden ansigt er en thriller, der fortæller om en danskers hemmelige liv som agent og de valg, han i den sammenhæng træffer. En historie, der er baseret på virkelige hændelser.

Mød ham i Vesthallen søndag kl. 11.20

 

Johan Ottosen debuterer med ‘Stenens tid’.

Bogen har den anti-religiøse, anti-royale og Cavlingprisvindende journalist Kurt Østergaard som hovedperson.

Bogen kommer kun som e-bog og det er første gang nogensinde i Danmark, at der vil finde en signering af en elektronisk bog sted.

Se mere her: http://johanottosen.com/videos/

Mød ham i Vesthallen søndag kl. 12.40

 

Thomas Rathsack er jægersoldat, fotograf og it-konsulent. ‘Shadow Army’ er hans romandebut og har jægersoldaten Michael Plessner som hovedperson.

Om bogen:

En terroraktion mod den danske ambassade i Islamabad dræber 11 mennesker. Angrebet er udført af Al Qaidas eliteenhed, Shadow Army, med topterroristen Mohammed Jamal Azzam i spidsen.
Tre patruljer fra Jægerkorpset indsættes i den hemmelige Task Force Black, som har til formål at eliminere højtstående Al Qaida-medlemmer. De danske elitesoldater forbereder en operation i de uvejsomme bjerge mellem Afghanistan og Pakistan for at få ramt på Azzam, men Al Qaida viser sig stærkere end antaget, og det kommer til en voldsom ildkamp.
Den 34-årige jægersoldat Michael Plessner såres hårdt og slipper kun væk med nød og næppe. Et par døgn senere bliver han fundet af en 14-årige afghansk dreng, Jahwed, som bringer ham til sin landsby. Her bliver Plessner omfattet af den lokale stammekultur, som indebærer, at landsbyboerne beskytter ham med deres eget liv som indsats.
Men det rygtes, at Plessner holder sig skjult i landsbyen, og Al Qaida-cellen vender tilbage. En ny blodig konfrontation venter.

Mød ham i Vesthallen lørdag kl. 13.20

 

Erik Valeur er journalist og forfatter. ‘Det syvende barn’ er hans romandebut. Den vandt debutantprisen i 2011.

Forlaget skriver:

Ved fødslen har de syv børn en eneste ting til fælles: De kommer til verden på Rigshospitalets fødegang B, og de skal alle bortadopteres. I månederne efter finder frøkenerne på det berømte spædbørnehjem Kongslund nye familier til dem rundt om i Danmark, og de vokser op uden at ane det mindste om deres fortid.

Men et af børnene bærer på en hemmelighed, som for enhver pris skal skjules, og da en ældre kvinde mange år senere findes død på en strandbred tæt ved børnehjemmet, og et anonymt brev opskræmmer nationens mest magtfulde ministre, eksploderer sagen: Har det hæderkronede børnehjem gennem et halvt århundrede dækket over rige og berømte danskeres sidespring og skjult skandaler på højeste plan?

‘Det syvende barn’ er fortællingen om denne gåde – og om båndet mellem de syv børn, hvis liv kom til at hænge uløseligt sammen i de årtier, hvor velfærden kom til Danmark – fra 1960´erne frem til i dag.

Mød ham i Snedkeriet lørdag kl. 10.45

 

Jens Østergaard er uddannet journalist og har en baggrund som radiovært i Danmark Radio, kulturjournalist, redaktør og redaktionschef. Arbejder nu som kommunikationsrådgiver om dagen og skriver spændingsromaner i aftentimerne.

Om bogen:

‘Dragen Sangeren Helten’ er en intens thriller, der udspiller sig i nutidens København, men trækker tråde til gamle heltedigte og folketro.

En fortælling om en bleg og mishandlet pige på flugt i et land, hun ikke kender. Om en politimand, hvis mordefterforskning får store, personlige konsekvenser. Om en forsker på jagt efter sin fars morder. Og om en helt fra en svunden tid, der kæmper mod et monster.

Mød ham i Vesthallen lørdag kl. 10.40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.