Crimetime Gotland

Crimetime Gotland foregår 17.- 20. august i og omkring Visby, og er Sveriges svar på Krimimessen.

Jeg glæder mig til at komme til Gotland. Jeg har aldrig været der før, men er nu så heldig at have mulighed for at tage til Crimetime et par dage.

Programmet bugner selvfølgelig af fremragende svenske krimi- og spændingsforfattere, men der har også sneget sig et par danske med, herunder Lone Theils og Thomas Rydahl.

Jeg ved, at jeg aldrig kan nå alt det jeg gerne vil, men der er dog et par indslag jeg meget gerne vil overvære, f.eks. British vs Scandinavian Crime – her underholder Peter Robinson, Arne Dahl og Håkan Nesser om forskellene. Med de herrer kan det kun blive godt!

Jeg vil også gerne høre Mons Kallentoft og Johan Theorin fortælle om tidløse historier og store myter. To meget forskellige forfattere, som jeg er stor fan af. Mons Kallentofts er på svensk nået til tredje bog, Bambi, i Herkulesserien. Bøgerne er meget barske, men meget gode.
Johan Theorin har jeg været fan af i mange år, lige siden jeg læste Skumringstimen, som er første del af hans Ølandskvartet. Det er stemningsfulde krimier, hvor Øland er en slags hovedperson.

Jeg vil også gerne høre Mari Jungstedt, som desværre meldte afbud til årets krimimesse. Hun må da om nogen vide noget om Gotland, eftersom hendes serie om Anders Knutas foregår på Gotland.

Og det kunne også være spændende at høre Deckare vs tv-serier med Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt og Cilla & Rolf Börjlind. De er alle, udover at være glimrende krimiforfattere, manuskriptforfattere.

Jeg glæder mig også rigtig meget til at gå rundt og suge stemning til mig og hilse på forfatterne – det kan kun blive godt.

Du kan læse meget mere om Crimetime Gotland her: Crimetime Gotland

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.