Crimetime Gotland

Tre af Krimimessens bagkvinder havde fornøjelsen af at tage til Crimetime Gotland i august. Det var anden gang forfattere, forlag og læsere tog til Gotland for at fejre krimierne og sikke et fantastisk sted at slå folk ihjel!

Det første show jeg overværede var en samtale mellem Peter Robinson, Håkan Nesser og Arne Dahl. IMG_1897Det var en hyggelig, sjov og afslappet samtale om “British vs Scandinavian Crime”.

Nesser indtager, med naturlighed og stor varme, scenen. Han inddrager de to andre, når han bliver spurgt og har sat sig ind i de andres bøger. Peter Robinson hygger sig og fortæller om Yorkshire, hvor hans bøger om Inspector Banks foregår. Arne Dahl har lige udgivet første del af en ny serie og fortæller lidt om den. Håkan Nesser har lige udgivet to bøger, d.v.s. den ene er en krimi og den anden er hans hunds selvbiografi. Hundebiografien sælger bedst, siger han!

Der er otte scener rundt i Visby. De er meget forskellige i størrelse og stemning. Visby er en meget charmerende og hyggelig by at gå rundt i og afstanden mellem scenerne er ikke ret stor. Vi oplevede mange ting og så rigtig mange forfattere. To danske forfattere var kommet gennem nåleøjet og deltog også: Lone Theils og Thomas Rydahl.

Noget af det jeg havde glædet mig meget til, var at høre Johan Theorin. Jeg synes hans Ølands-kvartet er helt fantastisk. Han gør ikke meget væsen af sig på en scene, men har utrolig meget humor og kan fortælle spøgelseshistorier, så man er overbevist.

 

IMG_1982Noget andet jeg havde krydset af hjemmefra var at se “Gerningsstedet” To kriminalteknikere fra Stockholm guidede publikum igennem deres arbejde på et gerningssted. Fra de bliver tilkaldt og gennemgår stedet for spor til undersøgelsen er færdig.

Det var en meget fascinerende time, og de var gode til at fortælle om deres arbejde.

Noget af det der trak det største publikum, var da Cilla og Rolf Börjlind, samt Hjorth og Rosenfeldt

IMG_1964 fortalte om “Krimier vs Tv-serier”. Börjlinderne har skrevet manuskript til mere end 20 afsnit om Martin Beck, samt manuskriptet til serien bag deres bog “Springflod”. Hjorth og Rosenfeldt har blandt andet skrevet manuskriptet til serien “Broen”.

Mæt af oplevelser fra Visby og Crimetime Gotland, kan jeg kun anbefale en tur derover! Jeg vender helt sikkert tilbage for at udforske Visby lidt mere og smage på et par øl fra det lokale bryghus – ja, svenskerne laver faktisk virkelig god øl!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.