Brudekjolen af Pierre Lemaitre

ANBEFALING
Pierre lemaitre – brudekjolenbrudekjolen

Skrevet af Michael Bruun

Spændende psykologisk krimi fra Frankrig.

 Efter den succesfulde trilogi Irene, Alex og Camille er Lemaitres roman fra 2009 endelig udgivet på dansk. 

Sophie Auverney havde det hele. Et lykkeligt ægteskab, en flot karriere og økonomisk tryghed. Langsomt men sikkert begynder hendes liv at falde fra hinanden, og efter en større nedtur ender hun som barnepige for 6 årige Leo i Paris.
En morgen finder hun drengen kvalt i sengen, og efter hendes seneste historik med hyppige blackouts og hukommelsestab, vælger hun at stikke af fra lejligheden. Sophie bliver hurtig Frankrigs mest eftersøgte kvinde, men formår til trods for de alvorlige problemer, at holde sig under radaren i en periode.
Bogens store styrke er opdelingen i tre dele. Første del følger Sophie , anden del Frantz – en kedelig og tør oversergent, som Sophie planlægger at gifte sig med for at få en ny identitet. Og tredje del omhandler begge hovedpersoner. 

Det er en spændende krimi, der omhandler store tunge emner som psykiske problemer, nedture, paranoia ,misbrug, hævn og svigt. 

Er Sophie skyldig i mord, eller er hun offer for en ondsindet dybereliggende plan? Lemaitre formår at holde læseren i et fast greb hele vejen igennem, mens plot og spænding langsomt åbnes op. Romanen kan varmt anbefales, og det samme kan siges om ovenstående trilogi.

 Frankrig har med Jean Christophe Grange , Bernard Minier og Pierre Lemaitre tre spændende og interessante krimi -/ thrillerforfattere i disse år.

 

Forlag : Lindhardt & Ringhof (Udgivet 2016)
Sideantal : 303

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.