Børnekrimimessen klar med stort og gratis program

Forsiden til Børnekrimimessen 2014

Børnekrimimessen bliver i år med flere forfattere, mere plads og masser af skøre aktiviteter. Det hele ganske gratis for børn og deres voksne.

Tre bibliotekarerer fra Horsen Bibliotek på et forbryderbillede med Wanted by Krimimessen i baggrunden.
Louise Buus, som står yderst til venstre, har børnekrimimesseprogrammet på samvittigheden.

”Jeg håber det bliver et virvar af sjove oplevelser for børn og deres voksne,” siger Louise Buus, der til daglig er børnebibliotekar på Horsens biblioteker, men i denne tid især gør sig som jonglør af de mange kreative programpunkter på Børnekrimimessen.

For eksempel er der 14 forskellige forfattere på scenen, musikforestilling med indbygget krimiplot, Thriller-danseshow, Taekwondo-opvisning og fire åbne værksteder, hvor man kan dumpe forbi og skrive en krimi sammen med en forfatter, dekorere drabelige cupcakes, lave en krimikulisse med tape eller lave kreative collager. Blandt meget andet.

Fordi Børnekrimimessen i år flytter for sig selv i Vesthallen uden for fængselsmurene, er der blevet meget mere plads til at flere børn kan være med til flere aktiviteter, og det har også gjort, at man i år kan komme ind uden entre.

Lokalt islæt og mange forfattere

Nicole Boyle Rødtnes har børnene i sin hule hånd, når hun fortæller.
Nicole Boyle Rødtnes har børnene i sin hule hånd, når hun fortæller.

TC Dance åbner Børnekrimimessen med Michael Jacksons Thriller, og så er festen i gang.

Selvom det hedder Børnekrimimessen kommer der også forfattere der skriver spænding, fantasy og gys.
Nicole Boyle Rødtnes har allerede et stort og meget læst fantasy-katalog bag sig, selvom hun er i slutningen af tyverne.
Sidst hun var på børnebiblioteket holdt hun over 100 børn i sin hule hånd med sit smittende oplæg, og mon ikke hun fortsætter i samme stil, når hun fortæller om serien Zombie-jæger på Børnekrimimessen.

Lene Kaaberbøl. Foto: Sanne Berg.
Lene Kaaberbøl. Foto: Sanne Berg.

Lene Kaaberbøl er et andet sikkert trækplaster. Hun læser højt og fortæller om Skammerens datter, der netop har kørt som børneteater og er på vej til at blive filmatiseret.

Det bliver med garanti ikke for sarte sjæle, når skuespillere fra Skuespillernes lydbogsforlag Momo fortæller Grimms eventyr, men til gengæld bliver der sikkert meget at grine af i den musikalske forestilling Halløj på Politistationen, der er lavet specielt til Børnekrimimessen af Anders Boysen og Anders Møller, som børn og voksne måske kender fra deres energifyldte koncerter med orkesteret ”Ørehængerne.”

Dyk selv ned i programmet her. Eller hent en trykt udgave på biblioteket.

På gyseligt gensyn til Børnekrimimessen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.