Afhøringslederen, drabschefen og overlægen

Fra virkelighedens verden kommer 3 danske kompetencer uden lige. Læs mere om dem her:

Tom Christensen fik igennem 28 år morderne til at tilstå. Han var efterforsker i Rigspolitiets Rejseafdelings Drabssektion. I sin bog ‘Han fik morderne til at tilstå’ kommer vi med ind i afhøringslokalet sammen med forbryderne.

Han blev i 2010 pensioneret efter 40 år i politiet, men hviler dog ikke på sine laurbær.
Han er meget aktiv i sin nye pensionisttilværelse. Dels som konsulent for TV2s “Station 2” og “Nyhederne” i politirelevante spørgsmål, men ikke mindst som foredragsholder.

 

Tom Christensen har været med i efterforskningen af mere end 125 vanskelige drabssager i årenes løb.
– Tolnesagen i Hjørring,
– Spankingdrabet i Randers,
– Mia-sagen i Ringsted,
– Ghazala-sagen i Slagelse,
– Joachim-sagen i Randers og ikke mindst
– Tøndersagen
for at nævnte nogle stykker.

Lån ‘Han fik morderne til at tilstå’.

Mød ham i Trykkeriet søndag kl. 13.30, hvor han bliver interviewet om ‘Han fik morderne til at tilstå’.

 

Ove Dahl (født 1949) var kriminalinspektør i Københavns Politi med titel af drabschef. Han var tidligere røverichef og før det souschef i drabsafdelingen. I 2003 afløste han kriminalinspektør Kurt Jensen som drabschef, da Kurt Jensen gik på pension. Han gik på pension i 2011.

I ‘Drabschefen – Nye sager’ fortæller Ove Dahl om politiets opklaringsarbejde med en række af de mest opsigtsvækkende drab begået inden for de seneste fem år, han har stået i spidsen for at opklare. Han beskriver en række nye sager, der har domineret i medierne, og hvis råhed og brutalitet har gjort et stærkt indtryk på den garvede efterforskningsleder.

I bogen tager Ove Dahl læserne med tæt på den barske virkelighed og giver et unikt indblik i politiets arbejde. Bl.a. fortæller han om opklaringen af drabet på en norsk stewardesse på SAS-hotellet i København, om hue-mordet, hvor en ung mand bliver slået ihjel på Strøget, fordi han ikke vil af med sin hue og om Amagermand-sagen, hvor en 45-årig familiefar er sigtet for syv voldtægter og to mord.

Efter 40 år i politiet ser Ove Dahl tilbage på et arbejde, hvor forbrydelser og drab er hverdagen, og han reflekterer ærligt over sine oplevelser med bl.a. udenlandske kriminelle, åbne landegrænser, bandekrigen og den udskældte politireform.

Lån ‘Drabschefen’.

Mød ham i Trykkeriet lørdag kl. 13.45, hvor han bliver interviewet om ‘Drabschefen – nye sager’.

 

Peter Kramp er læge og var i 30 år leder af Retspsykiatrisk Klinik, gennem dette arbejde fik han indsigt i en række af de mest opsigtsvækkende kriminalsager herhjemme.

Peter Kramp har som retspsykiater levet sit professionelle liv i grænselandet mellem forbrydelse og galskab.

Han har ledet Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik og har mentalundersøgt mange af gerningsmændene til de seneste 30 års mest opsigtsvækkende forbrydelser. Ofte hedder det, at en forbryder, vi læser om i avisen, må have været sindssyg, men Kramp understreger, at retspsykiateren arbejder med ganske bestemte videnskabeligt baserede forudsætninger for, at det skal være tilfældet.

Retspsykiaterens opgave er afklare, om en gerningsmand har været sindssyg og således ikke kan modtage almindelig straf. En dommer skal derefter vurdere, at psykiaterens indstilling skal følges.

Peter Kramp fortæller til journalist Preben Lund nogle af de sager, han har arbejdet med, og om de værktøjer, retspsykiatrien arbejder med. Han lægger ikke skjul på, at der sidder alt for mange psykisk syge i danske fængsler. De bør ikke passes af fængselsbetjente, men af fagfolk, siger Kramp.

Bogen ‘Sindssyg i gerningsøjeblikket : retspsykiateren Peter Kramp – læge i lovens og sindets udkantsområde’ giver et portræt af Peter Kramp og hans arbejde.

Lån ‘Sindssyg i gerningsøjeblikket’.

Mød ham i Trykkeriet søndag kl. 10.45, hvor han bliver interviewet om ‘Sindssyg i gerningsøjeblikket’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.