De 5 nominerede til årets danske horrorpris

Forleden offentliggjorde Det Danske Kriminalakademi navnene på vinderne af årets priser. Men det er ikke kun krimipriser, der bliver uddelt på årets Krimimesse. Også krimiens dystre ‘lillebror’ uddeler en årlig pris: Årets Danske Horrorudgivelse.

Dansk Horror Selskab har siden 2012 uddelt prisen for Årets Danske Horrorudgivelse. Prisen er alle årene blevet uddelt på Krimimessen i Horsens, og tidligere vinder tæller bl.a. forfattere som Steen Langstrup og Teddy Vork.

Hvert år nominerer forlagene de udgivelser, de mener kan være kandidater til prisen. Denne longlist kortes via afstemning ned til 5 titler , som en uvildig jury herefter skal bedømme ud fra foreningens kriterier:

– Værket skal tilstræbe at skabe en følelse af uhygge, skræk og/eller foruroligelse for læseren
– Sproget skal være fængende og fascinerende
– Værket skal kunne underholde, udfordre og fastholde den voksne læser

 

De nominerede til Årets Danske Horrorudgivelse 2017 er:

Kværnen af Martin Schjönning, illustreret af Tom Kristensen

Velskrevet og velillustreret zombieroman, der i den grad sparker r…  Det er ikke ofte, at en zombiefortælling er skrevet så smukt, samtidig med at handlingen i den grad koger af action. Med sin kompakte handling føles det, at læse “Kværnen”, nærmest som at se et afsnit af sin yndlings-serie. Man tumler ind midt i handlingen, overvældes, underholdes og sidder med en voldsom trang til at se endnu et afsnit. (læs hele anmeldelsen)

 

Scrapbogen af Karsten Mungo Madsen

”Ingen vil tro denne historie. Havde jeg ikke selv set det hele med mine egne øjne og følt det på min egen krop, ville jeg pure have afvist hændelsen som det rene nonsens.” En traumatiseret mand tager os tilbage til dengang, han var ung, studerende og tog et job som opsynsmand ved et fyr på spidsen af en landtange på Fyn. Det der skulle have været en nem tjans, et ideelt studiejob over juleferien, udvikler sig hurtigt til noget helt andet og ganske uforklarligt. Man skal vare sig for lettjente penge!

 

Castra Damnatorum af Patrick Leis

Da de levende døde lagde verden i ruiner, var det kun de heldige som nåede i sikkerhed bag pigtråd og beton.

Men hvad gør man når kannibalerne venter på den anden side af hegnet, når hjælpen udebliver, og flugt ikke er mulig?

Og vil menneskene vise sig bedre end zombierne når ressourcerne begynder at slippe op?

 

Ind i mørket af Henrik S. Harksen

7 noveller om synd, eksistens, kærlighed og ikke mindst horror.

Henrik S. Harksen skriver godt og “Ind i mørket” både underholder, overrasker, afføder væmmelse og giver noget at tænke over.

Og det er lige præcis dét, horror skal. (læs hele anmeldelsen)

 

Den nat vi skulle have set Vampyros Lesbos af Lars Ahn

Det handler om trafiksikkerhed, bizarre sexlege og gendigtede eventyr i Lars Ahns ny novellesamling: “Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos”. Og den kan absolut anbefales! Lars Ahn skriver ganske enkelt fremragende. Hans noveller er skarpe, og han kender horrorgenrens virkemidler, men er ikke bange for at bruge dem i nye sammenhænge og konstellationer. Og så har han en enestående evne til at få en novelle til at udfolde sig, som læste man en roman. Man fanges lynhurtigt ind og ‘føler’ personerne med det samme. (læs hele anmeldelsen)

Hvem der vinder prisen afsløres først lørdag d. 17. marts under Krimimessen i Horsens. Indtil da må vi vente i spænding – og hvorfor så ikke bruge tiden på at læse et godt gys i mellemtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.