3 hurtige til Anne Mette Hancock – vinder af årets debutantdiplom

I torsdags blev det bestemt, hvem der skal modtage årets priser fra Det Danske Kriminalakademi. Vinderen af årets debutantdiplom gik til Anne Mette Hancock. Vi har bl.a. spurgt hende om, hvordan hun reagerede da hun fik beskeden.

 

Det Danske Kriminalakademi har jo netop tildelt dig ”Årets debutantdiplom” for Ligblomsten. På Krimimessens vegne vil jeg gerne ønske dig et stort tillykke. Jeg kan se, at dit forlag lynhurtigt fik kørt et lille arrangement i stilling for at fejre den gode nyhed. Hvad tænkte du, da du fik beskeden, og hvad betyder det for en debutant at få den anerkendelse?

“Det var min redaktør, Lene Wissing, der ringede og fortalte nyheden. Jeg havde et par dage forinden sendt hende manuskriptet til næste bind i serien og gik rastløs rundt og ventede på feedback. Så da jeg så hendes navn på mobilen, troede jeg naturligvis, at hun ringede for at tale om bogen. Men i stedet sagde hun: ”Har du tid til et glas champagne? Du har nemlig fået Det Danske Kriminalakademis debutant-diplom.” Jeg blev selvfølgelig vildt overrasket og stjernelykkelig.

Jeg kan huske første gang, jeg fandt ud af, at prisen fandtes; Det var i sommeren 2016, et par uger inden, jeg var færdig med Ligblomsten. Jeg sad på en café i solen og læste Grønt Støv af Sara Blædel, og bogen havde et klistermærke på forsiden, hvorpå der stod, at hun var blevet tildelt debutant-diplomet for den. Dengang tænkte, jeg at det måtte være som at vinde i Lotto: Skønt, men totalt usandsynligt. Så jeg er simpelthen så glad og stolt. Det er kæmpe ære at få lov til at figurere i den statistik sammen med navne som Sara Blædel, Jesper Stein, Michael Katz Krefeld og Sissel-Jo Gazan”.

 

“Ligblomsten” er blevet mødt med at hav af rasende gode anmeldelser og rosende ord, og du er blevet betegnet som ”årets danske krimifund”. Jeg kan kun forestille mig, at 2017 og din entré på den danske krimiscene mildest talt har været ret heftig. Hvordan har du oplevet ”krimiverdenen” og dét at debutere med en krimi?

“Det har været det mest eventyrlige og vildeste år. Fra dag ét har Lindhardt og Ringhof behandlet mig som familie og virkelig troet på mit forfatterskab, og så har mødet med læserne været MAGISK. Intet mindre! Jeg har sagt det hundrede gange, og nu siger jeg det igen: Jeg har aldrig nogensinde før følt mig så pænt behandlet af nogen, som ikke lige var mine allernærmeste, som jeg er blevet af krimilæserne. Jeg er utrolig taknemmelig for hver og én, der har læst og elsket bogen”.

 

Nu kan vi jo afsløre at dine mange læsere kan møde dig på Krimimessen igen år. Og det er vi afsindig glade for. Du var med sidste år for første gang. Hvad er dine bedste/sjoveste minder fra Krimimessen 2017 og hvad ser du frem til i år?

“Sidste år udkom Ligblomsten på Krimimessen, og det var også mit første besøg der, så jeg husker weekenden som én lang lykkerus. I år glæder jeg mig allermest til at genopleve den særlig stemning, der er derovre. Det er noget helt andet end det, man oplever på f.eks. Bogforum, fordi krimilæsere bare ér federe end alle andre, haha. Der er så megen dedikation, så stor begejstring for genren. Det er årets sjoveste weekend!”

 

Bonus-info:

Anne Mette Hancock udkommer 1. juni med Mercedes-snittet; andet selvstændige bind i serien om journalist Heloise Kaldan og drabsefterforsker Erik Schäfer.

Anne Mette Hancock modtager prisen på Krimimessen i år. Det foregår lørdag d. 17. marts kl. 13.00 i Snedkeriet.

Se samtlige vindere af Det Danske Kriminalakademis priser her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.