fbpx

Mød Mari Jungstedt til Krimimessen 2023

december 9, 2022

Den populære svenske krimiforfatter Mari Jungstedt kommer til Krimimessen 2023 d. 25.-26. marts på Fængslet i Horsens.

Mari Jungstedt har haft stor succes med både den populære Gotland-serie samt Gran Canaria-serien, og har med sine stærke karakterer og velskrevne plots opbygget en stor læserskare i hele Norden.

Om forfatteren

Kerstin Mari Jungstedt blev født d. 31. oktober 1962 og voksede op under enkle og til tider hårde kår på det naturskønne og isolerede Gotland. Hun beskriver gerne sig selv som snakkesalig, og er kendt for at have let til latter og udstråle en livsglæde og optimisme, som står i grel kontrast til de grusomme mord og dystre omstændigheder i hendes krimier. Som mørkeræd betaler Mari Jungstedt en høj pris for sin indlevelsesevne i de forbrydelser, hun skriver om. ”Jeg kan både begynde at græde og blive rædselsslagen, som om tingene virkelig sker. Specielt når jeg sidder og skriver alene i vores hus på Gotland en mørk vinteraften. Så ruller jeg persiennerne ned, tænder for radioen og for lyset i køkkenet, alt sammen for at skræmme øksemorderen væk. Før kan jeg ikke sove.”

Siden Mari Jungstedt var barn, har hun haft en forkærlighed for spændingsromaner, og børn, især de udsatte, er også et gennemgående tema i hendes bøger. Da Mari Jungstedt gik i femte klasse, blev hun ramt af mobning, hun var jaget vildt i frikvartererne og blev ofte slået af de andre elever. Hun fik svært ved relationer og det at føle tillid til andre. Foruden hendes stærke, medfødte livsglæde, hjalp det hende at åbne op og tale og skrive om mobningen. Det gjorde hende stærk.

Med Mari Jungstedts krimidebut “Den du ikke ser” i 2003 begyndte overgangen fra hendes journalistiske virke med blandt andet en tiårig karriere som programleder på SVT, til at hun blev den succesombruste fuldtidsforfatter, som hun er i dag. Om sommeren bor hun i sit hus på Gotland. Resten af året bor hun i Stockholm og på Gran Canaria. Siden Mari Jungstedt vovede springet fra trygheden i en fastansættelse, som den økonomisk usikre opvækst på Gotland havde fyldt hende med længsel efter, og som hendes tilværelse med børn i skolealderen opfordrede til, har hun kun oplevet en fænomenal fremgang. (Tekst fra forlaget)

Her finder du listen over deltagende forfattere på Krimimessen 2023. Nye navne kommer løbende til.