fbpx

KOMMENDE KRIMIER – MARTS

februar 21, 2022

Her kan du få et overblik over et nogle af de udgivelser inden for krimi- og spændingsgenren, der udkommer i løbet af marts måned (og en enkelt fra februar).

God læselyst!

Exit af Palle Schmidt

Udgivelsesdato: 1/2-22

Forlag: Avanti

En lastbil forsvinder syd for grænsen, og hash for millioner er væk. Rockerpræsidenten Kian og den nyligt løsladte krigsminister, der går under navnet Bageren, er sikre på, at de ved, hvem der står bag, men Hauge er ikke så sikker. Som prøvemedlem og præsidentens højre hånd bliver Hauge sat på opgaven at finde gerningsmændene og bringe dem for broderskabets egen interne domstol. Udsat for pres fra klubben og jaget af politiet må Hauge kæmpe med skjulte fjender og sin egen samvittighed.  Forfatter Palle Schmidt har skabt en hårdkogt krimi, der foregår dybt inde i det danske rockermiljø.

En gennemresearchet spændingsroman, der sender kærlige tanker til The Godfather og Gomorra. Normalt er detektiven i især danske krimier en fordrukken politimand med rod i familielivet eller en ung kvindelig journalist, der opklarer forbrydelser. I Palle Schmidts bøger er det forbryderen, der er i centrum. Hauge er en sammensat personlighed; på den ene side en kuldslået bølle og samtidig en mand med en stærk retfærdighedssans og skarp intelligens.  EXIT er den fjerde roman om den voldsdømte Hauge. Bøgerne kan læses selvstændigt.

Cellisten af Daniel Silva

Udgivelsesdato: 01/03-22

Forlag: HarperCollins

Da en russisk milliardær bliver udsat for et giftdrab, starter en farlig rejse for Gabriel Allon – tværs over Europa på jagt efter en musikalsk virtuos, som muligvis besidder nøglen til sandheden om vennens død. Det komplot, som Allon graver frem, fører ham til hemmelige kanaler af penge og indflydelse, som rører ved selve hjertet af det vestlige demokrati og truer den globale ordens stabilitet.

Forfatteren Daniel Silva har vundet en lang rækkepriser og ligget på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste i mange år. Han er bedst kendt for sin mangeårige serie af spændingsromaner med mesterspionen og kunstkonservatoren Gabriel Allon, hvoraf følgende er udkommet på dansk på HarperCollins: Den engelske spion, Den sorte enke, Spionernes hus, Den anden kvinde og Den fremmede pige.

Silvas forfatterskab høster stor anerkendelse rundt om i verden, og bøgerne er oversat til mere end 30 forskellige sprog. Han bor i Florida med sin kone, tv-journalisten Jamie Gangel, og deres tvillinger, Lily og Nicholas.  

Løb eller dø af Maria Adolfsson

Udgivelsesdato: 03/03-22

Forlag: People’s

Det er en solrig septemberdag,og det vrimler med mennesker i hovedstaden Dunker. Doggerlands første pridefestival afholdes, og den samtidige valgkamp er i sin slutspurt med mange aktiviteter. Men pludselig afbrydes den glade stemning af skud, og panikken breder sig. Syv mennesker bliver dræbt, og endnu flere mere eller mindre alvorligt sårede. Det er det værste, der nogensinde er sket i Doggerland. Har landet været udsat for sit første terrorangreb? Kriminalbetjent Karen Heiken Hornby befinder sig også i mængden, nu 49 år og højgravid. Hun kommer i sikkerhed under skyderierne, men er alligevel opsat på at afklare, hvor de kommer fra. Da hendes kollegaer endelig når frem, bliver det starten på Doggerlands største politiundersøgelse. Løb eller dø er fjerde bind i den roste serie om den fiktive øgruppe Doggerland.

Over kanten af Matt Brolly

Udgivelsesdato: 03/03-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Anden bog i serien om Louise Blackwell efter Tidevandet.

I den stille engelske kystby Weston-super-Mare bliver et lig fundet ved foden af en klippe kun få måneder efter, at en identisk tragedie har ramt byen.

Efterforsker Louise Blackwell tror ikke på, at der er tale om en tilfældighed, da hun ved siden af liget finder en kryptisk besked magen til den, der blev fundet første gang. I stedet mistænker hun, at nogen sidder og trækker i trådene og orkestrerer disse desperate handlinger. Da en tredje ulykke rammer, peger efterforskningen og mistanken i retning af en karismatisk kultleder, men der er ingen beviser. Kan Louise gennemskue den dødbringende selvmordsmission, inden den næste kaster sig ud over kanten?

Forbrydelsens sind af Anne Mette Brandt-Christensen, Kristina Antivakis, Tine Wøbbe

Udgivelsesdato: 07/03-22

Forlag: Politikens Forlag

En sjælden beretning fra en retspsykologs og retpsykiaters arbejde.

Hvorfor ender et menneske med at begå en forbrydelse? Hvad driver nogle til at overtræde loven – til at begå indbrud, overfald eller ultimativt slå et andet menneske ihjel?

Forbrydelsens sind giver den erfarne retspsykiater og næstformand i Retslægerådet Mette Brandt-Christensen og den anerkendte retspsykolog og chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans Tine Wøbbe et unikt indblik i arbejdet med nogle af landets værste kriminelle og farlige gerningspersoner og belyser de psykiatriske værktøjer til at diagnosticere og behandle de dømte. For eksempel gennemgår eksperterne de grundige mentalerklæringer, psykopatitjeklister og personlighedstest, der benyttes ved mistanke om psykisk afvigende adfærd, når de er med til at anbefale, om den skyldige skal i fængsel eller have en behandlingsdom.

I bogen medvirker desuden nogle af de kriminelle, som Mette Brandt-Christensen og Tine Wøbbe har siddet ansigt til ansigt med. En drabsmand, en seriekrænker, et bandemedlem, en stalker, en bankrøver, en ildspåsætter, en frihedsberøver og en overfaldsmand fortæller deres livshistorie og beskriver, hvordan deres vej førte til grænseoverskridende adfærd, vold, fængselsstraffe, anbringelser – og nogle gange psykiatrisk behandling.

Mette Brandt-Christensen og Tine Wøbbe beretter om, hvordan de takler de intense og udfordrende møder med de dømte og om deres faglige søgen og personlige nysgerrighed eft er at afdække, hvad der ligger bag forbrydelserne.

Livvagt – I sikkerhedens tjeneste af Asbjørn Thyssen Hansen og Søren Flott

Udgivelsesdato: 08/03-22

Forlag: Politikens Forlag

Asbjørn Thyssen var en af Danmarks allerførste professionelle livvagter. Nu har han skrevet en bog om sine oplevelser med at passe på de kendte og et fag, hvor opgaverne har udviklet sig dramatisk de seneste 50 år.

Oprindeligt uddannet inden for politiet og senere ansat i Politiets Efterretningstjeneste var Asbjørn Thyssen med på det første bodyguardhold i Danmark i 1976. Senere blev han leder af uddannelsen
og var gennem årene med til at forme og sætte sit præg på uddannelsen til livvagt, som den ser ud i dag.

I sin tid som livvagt var han herhjemme med til at koordinere sikkerheden ved store sikkerhedsmæssige opgaver som besøget af den amerikanske præsident Bill Clinton og forfatteren Salman
Rushdie og EU- topmøde i København. Han sørgede for statsministre og andre politikeres sikkerhed på og uden for Christiansborg og var bogstaveligt talt helt tæt på begivenhederne, da der blev kastet maling på Anders Fogh Rasmussen. Han var med de kongelige på udlandsrejser i hele verden, nogle gange under stor dramatik. Og han endte også med at være den livvagt, der passede mest på Kronprins Frederik og Prins Joachim gennem hele deres opvækst – lige fra de var små og gik på Krebs’ Skole.

Livvagt beretter Asbjørn Thyssen om et langt arbejdsliv i sikkerhedens tjeneste. Fra oplevelserne dengang han kunne patruljere alene i gaderne på Christianshavn uden problemer, til en tid hvor faren for terror og trusler mod politikere blev hverdag og skabte helt nye krav til sikkerheden. En periode, hvor man gik fra et begrænset antal bodyguards til mere end 100 livvagter i dag, og hvor Asbjørn Thyssen gennem sit virke blev et unikt øjenvidne til den nyere danmarkshistorie.

Arlena Hardcastles syv dødsfald af Stuart Turton

Udgivelsesdato: 09/03-22

Forlag: HR. FERDINAND

En kringlet forfatterhjerne, en britisk bestseller, et genialt, originalt mordmysterium.

Aiden Bishop kender reglerne. Arlena Hardcastle falder død om hver dag, indtil han identificerer hendes drabsmand og bryder det loop, han er fanget i. Men hver gang dagen begynder forfra, vågner Aiden i skikkelse af en ny gæst på Blackheath Manor. Og nogle af hans værter er mere behjælpelige end andre. Arlena Hardcastles syv dødsfald er et åndeløst afhængighedsskabende mysterium. Det er én mands vilde ridt mod tiden for at afsløre en morder, med hjernevridende, tidsundertvingende twists, hvor ingen er, hvem de giver sig ud for at være.

Stol på mig af Anders Roslund

Udgivelsesdato: 10/03-22

Forlag: Modtryk

Ewert Grens har det godt. En lille dreng betragter ham som reservebedstefar, og for første gang i tredive år har han en kvinde at klæde sig pænt på for.  Hvorfor bliver det hele så til et mareridt af dødelige indsprøjtninger, bortførelser og handel med mennesker og organer? Og hvordan fører det til mordet på et menneske, der står Ewert nær?  

Anders Roslund fortsætter sin mesterlige krimiserie om forsvundne piger og kvinder med STOL PÅ MIG, der cementerer sin status som en af tidens bedst skrivende krimiforfattere. Det er en ustoppelig, ubønhørlig thriller, hvor ingen er til at stole på. 

Dukkeliv af Erik Axl Sund

Udgivelsesdato: 10/03-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

16-årige Nova og Mercy flygter i en stjålet bil fra anlægget, hvor en anden ung kvinde er forsvundet. De to bliver jagtet. Måske har de altid været det. Kriminalbetjent Kevin Jonsson har fået en ny sag om online sexhandel. Han skal finde dukkemesteren – en person, der bruger falske identiteter til at skaffe film og billeder af unge piger.  Efterforskningen fører Jonsson til Nova og Mercy, men tvinger ham også til at konfrontere hemmeligheder fra sin egen fortid.

Dukkeliv er er en spændingsroman om den side af samfundet, som vi helst ignorerer. Forfatterduoen Erik Axl Sund dykker med deres historie ned i et nådesløst Sverige, i menneskehandel og sexindustrien, men fortæller også en fængslende historie om udødeligt venskab og evigt håb.

Dømt af Degnbol & Winther

Udgivelsesdato: 10/03-22

Forlag: Politikens Forlag

Et lille landsbysamfund på Djursland er på den anden ende, da en tidligere dømt pludselig flytter ind.

En ung kvinde dræbes i sin lejlighed i Aarhus. Fire år senere løslades Lars Emil, der dengang blev dømt skyldig. En anden har tilstået. Lars Emil er en fri mand.

I den lille landsby Roslinge på Djursland står Lars Emils nye kone Kira og deres lille datter klar til at byde ham velkommen hjem. Men de er også de eneste. For hvem vil bo i nærheden af en mand med så belastet et rygte?

Frygten indtager landsbyen og udløser trusler og oprør. Og da endnu et drab finder sted, denne gang midt i fredelige Roslinge, er det lille lokalsamfund tæt på kogepunktet.

Kriminalkommissær Thea Krogh fra Østjyllands Politi hentes til Djursland for at opklare sagen i tæt samarbejde med lokalbetjenten Bjørn. Imens forsøger den lokale sognepræst, Thorkild Christensen, at få verden til at give mening igen. For en frikendt er vel fri?

Dømt handler om forsoning, skyld, tilgivelse, rummelighed – og ikke mindst om kærlighed i alle dens komplekse afskygninger.

Forfatterduoen Degnbol & Winther består af Kenneth Degnbol (f. 1972, cand.mag. i musik og historie) og Dagmar Winther (f. 1980, journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole). Parret debuterede som krimiforfattere i 2014 med Forkynderen / The Preacher, udgivet under pseudonymet Sander Jakobsen på det engelske forlag Little, Brown and Company og solgt til 12 lande. Parret er gift og bor med deres børn på Djursland, hvor de arbejder som henholdsvis højskoleforstander og højskolelærer.

Sandheden om Harry Quebert-sagen af Joël Dicker

Udgivelsesdato: 14/03-22

Forlag: People’s

Da liget af den 15-årige Nola findes i forfatteren Harry Queberts baghave, er alle overbeviste om, at han er morderen. Alle, bortset fra hans gamle elev, Marcus Goldman, der sætter sig for at rense Queberts navn. Men den lille by gemmer på et væld af hemmeligheder – især om Nola.

”Sandheden om Harry Quebertsagen” har solgt over 3 millioner eksemplarer og er udgivet i 45 lande. Den er endvidere lavet som tv-serie med Patrick Dempsey i hovedrollen

Kvinden i floden af Sven Petter Næss

Udgivelsesdato: 17/03-22

Forlag: Modtryk

Harinder Singh er Skandinaviens nye, lovende krimihelt, som enhver læser kan glæde sig til at møde.  En norsk student bliver bortført i Edinburgh, og et døgn senere bliver hun fundet livløs i floden. Den unge kvinde er niece til Kripos-efterforsker Harinder Singh, der rejser til Skotland for at støtte familien.  

Harinder rejser som privatperson, men de skotske politimyndigheder synes alligevel, han blander sig lovlig meget i efterforskningen. Han går sine egne veje i jagten på gerningsmændene.   

Sagen har forgreninger til Norge, hvor Harinders kollega Rachel Hauge finder en sammenhæng mellem bortførelsen og drabet på en stikker i Oslos narkomiljø et halvt år tidligere. Det fører både Rachel og Harinder på kollisionskurs med to berygtede nattelivskonger, der styrer en stor del af narkotrafikken i Oslo.   

For Harinder bliver besøget i Edinburgh en konfrontation med hans egen familiehistorie. Både gamle og nye venskaber og forhold sættes på prøve og er i fare for at ende fatalt.   

”En mørk og intelligent krimi-noir med gode karakterer og Oslo-skildringer, der giver associationer til Nesbø. En mørk fryd at læse.” VG 

VINDER AF RIVERTONPRISEN FOR BEDSTE NORSKE KRIMI

Forvitring af Johan Theorin

Udgivelsesdato: 17/03-22

Forlag: Modtryk

En mand dør i et stenskred på en øde strand på Øland. Før stenskreddet har han nået at lægge en krans roser på jorden. Da politikvinde Tilda Davidsson flytter blomsterkransen, finder hun de forvitrede knoglerester fra en mand, der sidst blev set sammen med hendes 86-årige slægtning, skipperen Gerlof.

Gerlof er gammel og svagelig, men lig fundet minder ham om en af hans livs værste stunder – da hans skude brændte – og han kaster sig derfor ud i at finde ud af,  hvorfor en gammel tragedie stadig skaber skræk og had. Et had så stærkt, at mordet på stranden bare er begyndelsen.

1979 af Val McDermid

Udgivelsesdato: 17/03-22

Forlag: HR. FERDINAND

1979. Året fik en elendig begyndelse og er kun blevet værre. Snestorm, strejke, strømsvigt og politiske uroligheder er blevet hverdag i Skotland. Men for Allie Burns betyder det, at der er mere at rive i til avisen, hvor nye gode historier hver dag banker på. Allie er en blandt få kvinder i en mandsdomineret branche, og for at slippe væk fra alt det ”husmorstof ” hun bliver prakket på af sin redaktionschef i Glasgow, forsøger hun at gøre sig gode venner med graverjournalisten Danny Sullivan. Arbejdet skaffer Danny og Allie mange fjender på halsen, for afsløringerne af international skatteunddragelse og en planlagt terroraktion mod en skotsk folkeafstemning vækker stærke følelser i lokalsamfundet. Men en dag findes Danny pludselig dræbt i sin lejlighed – og så bliver det personligt for Allie.

1979 er første bog i en planlagt serie på fem bind om Allie Burns. Vi følger hende fra 1979 og frem gennem fem årtier, på rejsen fra ung journalist til garvet ekspert, gennem mordsager og op- og nedture i karrieren, med Storbritanniens historie som medrivende bagtæppe. Allie Burns er baseret på Val McDermids egne erfaringer som ung journalist i halvfjerdsernes Glasgow.

Lenins bodyguard af Leif Davidsen

Udgivelsesdato: 21/03-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

I 1910 er København en rede for spioner, reportere og revolutionære fra hele verden, mens Europa vakler på kanten af Første Verdenskrig og Den Russiske Revolution. Det år ankommer sønderjyden Oskar Madsen til byen fra Amerika efter år i den amerikanske hær og som vicesherif.

I København installerer han sig på et lille pensionat, hvor der også bor en russer, som studerer den danske andelsbevægelse på Det Kgl. Bibliotek. En mørk aften redder Oskar tilfældigt sin medlogerende, Vladimir Uljanov, fra to overfaldsmænd, der er udsendt af Zaren. Og dermed indleder han et fortrolighedsforhold til den mand, verden senere skal kende som Lenin.

Da Oskar rager uklar med ordensmagten, flygter han og forsøger at genoptage sit frie liv i Amerika. Men i 1917 får han en henvendelse fra den anden side af Atlanten: Lenin har brug for ham i Rusland, og Oskar bliver således førstehåndsvidne til verdenshistorien som Lenins bodyguard.

Lenins bodyguard er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

Billy Summers af Stephen King

Udgivelsesdato: 22/03-22

Forlag: HR. FERDINAND

Suverænt underholdende, intelligent plot og stærke karakterer: Med sin seneste spændingsroman om en modvillig lejemorder med forkærlighed for litteratur demonstrerer Stephen King til fulde, at han er langt mere end blot gysets mester.

Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Han likviderer kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten. Grundlæggende opfatter han sig selv som en skraldemand med et skydevåben, og han er den bedste i branchen. Nu planlægger han at lægge sit tidligere liv bag sig, når han har fuldført sin sidste mission.

Med en dækhistorie som forfatter installerer Billy sig i en lille flække mens han venter på, at det sidste bytte indfinder sig. Billy er en af verdens bedste snigskytter, han er dekoreret krigsveteran fra Irak og en ren Houdini, som forsvinder sporløst, når jobbet er eksekveret. Så hvad kan gå galt?

Billy Summers er en roman om kærlighed, hævn og skæbne, og en tvivlsom helts sidste forsøg på at frelse sin sjæl – og så rummer bogen én af de mest uimodståelige og overraskende makkerpar i Kings oeuvre, der drager ud for at hævne en ualmindelig gemen mands forbrydelser.

Lunapark (Gereon Rath-krimi 6) af Volker Kutscher

Udgivelsesdato: 23/03-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Et lig bliver fundet kvalt i et glasøje, og snart er den bramfri efterforsker Gereon Rath på sporet af en underjordisk forbryderring ledet af den Berlins kriminalkonge, Johann Marlow. Liget og forbryderringen er knyttet til de fremadbusende brunskjorter, SA-agenterne, og ikke mindst den forladte forlystelsespark, Lunapark, og snart er ikke bare Gereon men også Charly i fare.

Sjette bind i Volker Kutschers forrygende serie om politiefterforsker Gereon Rath, der opklarer forbrydelser i mellemkrigstidens Tyskland. Det er både hårdkogt spænding og et levende, historisk portræt af storbyen Berlin i 1930’erne.

Enkerne af Pascal Engman

Udgivelsesdato: 24/03-22

Forlag: People’s

To lig bliver fundet i en park i Stockholm, en politimand og en uidentificeret ung kvinde. Politiet mener, at kvinden blot har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt og fokuserer udelukkende på opklaringen af mordet på politibetjenten. Men kriminalassistent Vanessa Frank er nysgerrig, hvem er kvinden? Hendes efterforskning viser sig at blive mere personlig, end hun kunne have forestillet sig.

Vanessa Frank kommer på sporet af islamistiske fundamentalister, og hun må træde varsomt, for terrornetværket opererer i skyggerne, og samfundets frygt for terrorisme gør hendes job farligere end nogensinde.

Fædrenes synder af Åsa Larsson

Udgivelsesdato: 25/03-22

Forlag: Modtryk

Kåret som Årets Bedste Svenske Krimi 2021   

Retsmediciner Lars Pohjanen har kun få uger tilbage at leve i, da han beder anklager Rebecka Martinsson om at efterforske en mordsag, der for længst er forældet. Et lig er fundet i en dybfryser i en forfalden ejendom på en lille ø i Torneälven. Rebecka Martinsson får et chok, da hun finder ud af, hvem ejeren af huset er, men hun går modvilligt med til at hjælpe – hun kan ikke nægte en døende mand hans sidste ønske. Da en frisk mordsag havner på hendes bord, opdager hun, at alting hænger sammen og leder til mørke hemmeligheder i hendes egen familiehistorie.   

Den lange lysende flod af Liz Moore

Udgivelsesdato: 25/03-22

Forlag: HR. FERDINAND

To søstre færdes i de samme gader, men deres liv kunne ikke være mere forskellige. En dag forsvinder den ene.

Micaela ‘Mickey’ Fitzpatrick er i begyndelsen af 30’erne og enlig mor. Hun har patruljeret i Philadelphias 24. distrikt i flere år, og hun er på fornavn med de prostituerede og misbrugerne, der
hænger ud på The Ave. Opioidkrisen hærger byen, og ofrene for overdosis bliver stadig flere. Hver gang hun hører om et nyt dødsfald, frygter hun, at det er lillesøsteren Kacey, som er død. De
to har ikke været på talefod i flere år, og kollegerne i politiet kender ikke til deres relation, men Mickey bekymrer sig konstant om sin søster.

Da Kacey forsvinder, samtidig med at en række prostituerede bliver fundet dræbt i distriktet, begynder Mickey en desperat jagt. En jagt, som udsætter hendes femårige dreng Simon for fare, og som kaster nyt lys over de to søstres barndom.

Den lange lysende flod er både en rå og intens thriller og et bevægende familiedrama om misbrug, prostitution og søskendekærlighed. Umulig at lægge fra sig, umulig at glemme.

Rottelinjen af Lotte Hammer og Søren Hammer

Udgivelsesdato: 28/03-22

Forlag: HarperCollins

Krigen synger på sidste vers. Peter og Kassandra bor hos ambassadørparret Augusta og Flavio Zanetti i Berlin-forstaden Köpenich.

De fire beslutter sig for at søge hævn over de generaler, der stod bag massakren, da oprøret i Warszawa blev kvalt.

For at opnå det, må de infiltrere en organisation, der hemmeligt arbejder med at oprette flugteruter til Sydamerika for prominente nazister – de såkaldte rottelinjer.

De døde hvisker i vinden af Tommy Thorsteinsson

Udgivelsesdato: 28/03-22

Forlag: Superlux

Efter en våd nytårsnat i Aalborg, vågner klimaforsker Jessica Winther alene i hotelsengen. Kæresten, den professionelle soldat Bjørn, er forsvundet, det samme er Jessicas erindringer fra natten. Miljø- og klimaministeren beder Jessica besøge en vindmøllepark inden hjemrejsen. Da Jessica finder et lig i toppen af en vindmølle, er det starten på et langt mareridt. Pressen modtager et anonymt brev, hvori afsenderen erklærer sig parat til at dræbe i klimaets tjeneste under navnet #klimakrigeren. 

Jessica hvirvles ind i sagen, og selvom hun står på tærsklen af et globalt klimagennembrud, kræver hendes indre dyr handling. 

Jekyll og Hyde genfortalt af Kenneth Bøgh Andersen

Udgivelsesdato: 30/03-22

Forlag: Politikens Forlag

Moderne og vedkommende genfortælling af et af gysergenrens hovedværker.

Jekyll & Hyde genfortalt er Kenneth Bøgh Andersens version af Robert Louis Stevensons dystre og foruroligende fortælling om doktoren, der gør en enestående opdagelse og kaster sig ud i en farlig leg med menneskets mørke side. Det er en isnende historie om facader, hemmeligheder og ondskab, der handler om det mest skræmmende uhyre af alle: Det, som bor inde i os selv.

The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde udkom første gang i 1886, men temaerne om videnskabens uforudsigelige konsekvenser og menneskets skjulte og skræmmende sider får nyt liv i Kenneth Bøgh Andersens vedkommende genfortælling. Med hans sublime sans for genren og respekt for den originale historie bliver en ny generation læsere ført ind i denne moderne udgave af en klassiker.

”Man sagde, at Djævelen gemte sig i detaljen, men Jekyll vidste, at det var noget forbandet sludder. Det var ikke i detaljen, Djævelen gemte sig. Det var i sjælen.”

Kenneth Bøgh Andersen inviterer læseren med ind i det eviggyldige drama om den djævelske dobbeltgænger og splittelsen mellem det gode og onde i menneskets natur…

Jekyll & Hyde genfortalt er andet bind i Kenneth Bøgh Andersens genfortalt-trilogi, hvor forfatteren åbner klassiske gyserhistorier op for såvel nye læsere som dedikerede kendere. Første bind i trilogien, Frankenstein genfortalt, udkom i 2021. Sidste bind, Dracula, er planlagt til udgivelse i 2023.

Fortabt af Linda Castillo

Udgivelsesdato: 31/03-22

Forlag: HR. FERDINAND

Linda Castillo mister aldrig pusten. Med trettende bind i serien om Kate Burkholder beviser hun endnu en gang, at hun har en mesterlig indsigt i udkantens dramaer.

Politichefen Kate Burkholder er i chok. En ung kvinde findes brutalt myrdet på et rodet motelværelse, og hun genkender offeret som Rachael Schwartz: Rachael, den charmerende, men hårdt plagede pige, som forlod amishsamfundet for mange år siden. Hvorfor var hun tilbage i byen? Og hvem myrdede hende?

Kate husker Rachael som den eneste pige, der var lige så dårlig til at være amish, som Kate selv. Men jo mere kendskab Kate får til Rachaels liv, des mere overbevises hun om, at hun levede op til sit tvivlsomme ry. Som barn var Rachael en provokatør og regelbryder, hvis beslutning om at forlade amish-samfundet knuste hendes forældre og bedste ven. Hendes grænsesøgende livsstil skaffede hende masser af kærlighed, men også mange fjender.

Efterhånden som sagen intensiveres, og gamle hemmeligheder kommer for en dag, hjemsøges Painter’s Mill igen af den koldblodige morder. Nogen vil gøre alt, for at mysteriet om Rachaels fortid ikke kommer frem i lyset, og da morderen slår til igen, er offeret en, der står Kate meget nær.

Blæst af Anne Mette Kirk

Udgivelsesdato: 31/03-22

Forlag: People’s

PR-maskinen hos Danmarks Radio kører i højeste gear.

Den nye søndags-serie Røde papirer skal vises for millioner af danskere. Forventningerne er skruet helt op. Især til Silas Ruby, der har skrevet og instrueret serien, som bygger på hans egen turbulente barndom. Men også til den talentfulde, nytiltrådte dramachef Bjørg Walsted.

For at forberede sin far og søster på mediehysteriet er Silas taget til sit barndomshjem i Skive for at se første episode af Røde papirer sammen.

Samme aften bliver politiefterforsker Marc Abildgaard tilkaldt. Silas’ søster og far findes skuddræbt og Silas bliver anholdt, mens han løber væk. Var han på flugt eller på vej efter hjælp?

Bjørg Walsted drager afsted for at finde sandheden om drabene. For hvis det ikke er Silas, der har dræbt sin familie, hvem har så? Før Bjørg aner uråd, bliver hun fanget i en kynisk morders nøje tilrettelagte manuskript – og hendes chancer for at slippe væk i live mindskes for hvert øjeblik

Vi tager forbehold for ændringer. Forlagstekst anvendt.