fbpx

KOMMENDE KRIMIER – FEBRUAR

februar 17, 2022

Her kan du få et overblik over et nogle af de udgivelser inden for krimi- og spændingsgenren, der udkommer i løbet af februar måned.

God læselyst!

Ild og dybt vand af Camilla Grebe & Åsa Träff

Udgivelsesdato: 01/02-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Femte og sidste bind i krimiserie af søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träff.

På en regnvejrsaften i en forstad til Stockholm forsvinder en niårig pige sporløst, mens hun leger udenfor det hus, hvor hun bor sammen med sine plejeforældre. En uge senere forsvinder pigens seksårige bror fra sin skole. Mistanken vender sig straks mod børnenes mor, en voldelig misbruger, og hendes nynazistiske kæreste.

På hjemmefronten kæmper Siri Bergman for at reparere forholdet til både sin kæreste Markus og sin tidligere bedste veninde Aina. På grund af sit virke som psykoterapeut og profileringsekspert bliver hun koblet på eftersøgningen af de forsvundne børn. Sagen påvirker hende dybt. Da liget af en kvinde bliver fundet, tager efterforskningen en overraskende drejning. For pludselig dukker der fotos af selvsamme afdøde kvinde op på et onlineforum, hvor hun er afbildet sammen med de forsvundne børn. Efterforskerne og Siri står på bar bund. Hvem har taget børnene? Hvem har slået kvinden ihjel? Og hvem har lagt billederne ud online? Det bliver et kapløb mod tiden for Siri og politiet at finde børnene og det, der forbinder dem med den døde kvinde.

Ild og dybt vand er femte og sidste bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig, Sort angst, Før du døde og Manden uden hjerte.

Lovløs af Line Holm & Stine Bolther

Udgivelsesdato: 02/02-22

Forlag: Politikens Forlag

En topchef i Københavns Politi bliver offer for et voldsomt attentat, og et drabsmysterium fra fortiden lander på politihistoriker Maria Justs bord.

I et øde område i Vestjylland finder arbejdsmænd skelettet af en helt ung kvinde. Den døde viser sig at være likvideret ved et nakkeskud, men ingen ved, hvem kvinden er. Det overbebyrdede lokale politi sender sagen videre til Politimuseet, hvor Maria Just påtager sig at løse gåden.

I København ulmer uroen. Forud for vigtige politiske forhandlinger om politiets fremtid bliver drabschefen påkørt af en flugtbilist, og det ligner et bevidst attentat. Hundredvis af politifolk forlader styrken i frustration over deres arbejdsvilkår, og Mikael Dirk presses til at indtage chefrollen og lede efterforskningen af attentatet sammen med sin makker, Frederik Dahlin. Frederik kæmper stadig med psykiske mén efter en aktion, hvor han i selvforsvar dræbte en gerningsmand.

Mens en kvælende varme lægger sig over landet, kastes Danmark ud i en tilstand af lovløshed og frygt. Snart hviler ikke bare efterforskningen, men nationens sikkerhed på Mikaels skuldre. Da endnu et attentat ryster politikorpset, får Mikael uventet hjælp til opklaringen af Maria, og de bevæger sig tværs gennem landet for at konfrontere fortidens og nutidens mørkemænd.

Lovløs er andet selvstændige bind i serien om politihistoriker Maria Just. En højaktuel krimi om hævn og selvtægt, kærlighed og mod til at vælge sin egen vej, når verden omkring én skælver.

Den forsvundne by af Camilla Sten

Udgivelsesdato: 03/02-22

Forlag: Gads Forlag

Et mysterie fra fortiden vækkes til live, da en dokumentarfilminstruktør går på jagt efter sandheden om sin families tragiske skæbne.

En sommerdag i 1959 forsvandt alle indbyggere i den lille, svenske mineby Silvertjärn som dug for solen. Efterladt tilbage fandt man kun en død kvinde og et nyfødt barn. Ingen ved, hvorfor eller hvorhen de mange mennesker forsvandt, og ingen har siden sat sine ben i byen. Før nu.

Dokumentarfilminstruktøren Alice har været optaget af historien om den forsvundne by, siden hun var barn. Hele hendes bedstemors familie forsvandt nemlig sporløst i den mystiske tragedie. Sammen med et filmhold rejser hun nu til den forladte mineby for at nå til bunds i, hvad der skete den sommerdag for over halvtreds år siden. Men ikke længe efter at de har slået lejr, begynder mystiske hændelser at finde sted. Og efterhånden som frygten breder sig på filmholdet, og sammenholdet mellem dem slår sprækker, står én ting lysende klart: De er ikke alene.

Den forsvundne by er en gribende og nervepirrende spændingsroman skrevet af en ny international stjerne på den skandinaviske krimihimmel. Camilla Sten har udgivet flere romaner for både børn og voksne, og ’Den forsvundne by’ blev hendes store gennembrud internationalt – bogen er solgt til udgivelse i 19 lande, og Nordisk Film har købt rettighederne til en spillefilm baseret på romanen.

”Fortid og nutid flettes perfekt sammen i denne geniale spændingsroman.” – Femina

”Virkelig stemningsfuld og spændingsfyldt … Som læser bliver man suget ind i bogens helt særlige miljø fra første side, og det er umuligt at stoppe med at læse, når først man er i gang.” – Ragnar Jónasson

“Jeg var opslugt fra første til sidste side … Camilla Sten er en forfatter, man bør holde godt øje med i fremtiden.” – Camilla Grebe

Under sneen af Yrsa Sigurdardottir

Udgivelsesdato: 08/02-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Et redningshold bliver sendt ud i det afsidesliggende islandske højland for at finde en gruppe forsvundne personer. Hvad fik dem til at bevæge sig ud midt om vinteren, ud i mørke og snestorme? Og hvorfor forlod de det lille shelter de havde, uden ordentligt overtøj og helt udsatte?

Samtidig sker der mærkelige ting ved den isolerede radarstation i Stokksnes. Intet er hvad det ser ud til. Om det er blodpølen fundet i den uberørte sne langt fra civilisationen, en lille barnesko der har fundet vej til overfladen efter at have været begravet i årtier, eller det gabende sorte hul i klippegrunden ved havet, som har en dragende effekt på mennesker …

Under sneen er en hårrejsende og foruroligende roman, som får dig til at gyse. I denne fantastiske stand-alone thriller beviser Yrsa Sigurðardottir endnu engang, at “hun er frygtens frembringer, præcis så behændig som forfattere som Stephen King.” (The Independent)

Dyrehjerte af Ulrika Rolfsdotter

Udgivelsesdato: 08/02-22

Forlag: Alpha Forlag

Første bog i en atmosfærefyldt krimiserie fra ny svensk krimi-stjerne

En overbevisende kriminalroman inspireret af legender og overtro, en historisk mordsag fra 1800-tallet og Middelalderens hekseprocesser.  

Annie Ljung har opbygget et nyt liv som sociolog i Stockholm, langt fra den lille flække i Nordsverige, hvor hun er vokset op. Da hendes demente mor flygter fra plejehjemmet, er Annie tvunget til at vende tilbage til det sted, hun både elsker og hader, og da en ung pige i hendes familie, den syttenårige Saga, sporløst forsvinder, lader Annie sig overtale til at blive i byen for at hjælpe med at finde hende.

Hvad var det for hemmeligheder, Saga ikke fortalte? Er hun stukket af, eller er hun værre endnu offer for en forbrydelse? Og hvordan hænger sagen i Bjärtrå sammen med en gammel sag, som byen har vendt det blinde øje til og de stemmer, Annie plages af i sit eget hoved? 

“Dyrehjerte er en usædvanlig stærk debut.” Dagens Nyheter

ULRIKA ROLFSDOTTER er uddannet socionom og kognitiv terapeut, og har i mange år arbejdet som socialrådgiver. Dyrehjerte er hendes første kriminalroman med socialarbejderen Annie Ljung i hovedrollen og udspiller sig i den nordsvenske region Ångermanland i den lille by Bjärtrå, hvor Ulrika selv er vokset op. I dag bor Ulrikka i den nordsvenske by Gävle, i et hus fra 1790, der siges at være hjemsøgt.

Smertehimmel af Asle Skredderberget

Udgivelsesdato: 11/02-22

Forlag: Grønningen 1

Om familiehemmeligheder, magt og penge.

Ingrid Tollefsen, 31 år og forsker i medicinalfirmaet Forum Healthcare, bliver fundet dræbt på et hotelværelse i Rom. To år tidligere var hendes bror blevet henrettet af bandemedlemmer i en skolegård på Kolbotn.

Efterforskeren i økonomisk kriminalitet, Milo Cavalli, bliver sendt til Rom som norsk repræsentant for efterforskningen. I jagten på at løse mysteriet om søskendedrabene bliver han viklet ind i en sag, som bringer ham fra organiserede kriminelle i Oslos underverden til hårdkogte finanskonger på Wall Street i New York.

Smertehimmel er norske Asle Skredderbergets stærke opfølger til den anmelderroste debut Blødt som metal: Finanskrimien med samme fanskare som den norske TV-serie EXIT.

1795 af Niklas Natt och Dag

Udgivelsesdato: 16/02-22

Forlag: Gutkind

Som et såret dyr driver Tycho Ceton rundt i byen mellem broerne, mens han brygger på en plan, der skal genvinde hans tabte storhed. Han vil lave et spektakel, der er mere forbløffende og afgrundsdybt modbydeligt end noget, Stockholm hidtil har set.

Én mand har sat sig for at stoppe ham: Emil Winge. Men Winge mærker hurtigt, at han står alene med sin sag. De paranoide myndigheder har vigtigere ting at tage sig af, og hans kampfælle Mickel Cardell er optaget af sin egen søgen efter Anna Stina Knapp, der er forsvundet efter hendes børns død. “1795” er en hæsblæsende og uforudsigelig afslutning på Niklas Natt och Dags store værk om en blodig tid i Sveriges historie.

Om forfatteren:Niklas Natt och Dag (f. 1979) arbejder som journalist og bor i Stockholm med sin kone og to børn. Han tilhører en af Sveriges ældste adelsfamilier, deraf hans højst usædvanlige efternavn og særlige forhold til svensk historie. Natt och Dag debuterede i 2017 med “1793”, som er første bind i Bellmannoir-trilogien.Bogen vandt blandet andet Det Svenske Krimiakademis debutantpris og er solgt til oversættelse i mere end 30 lande. I foråret 2020 modtog Niklas Natt och Dag Stockholms hæderspris for litteratur.

Kostskolen af Karin Wik

Udgivelsesdato: 17/02-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

“Spændende pageturner i et stemningsfuldt kostskolemiljø.” – Mattias Edvardsson, forfatter til En helt normal familie

Dybt inde i skoven ligger Axelsons, en højt estimeret kostskole, hvor traditioner og loyalitet vægtes højere end alt andet. Da to af Axelsons elever bliver fundet brutalt myrdet på skolens område, bliver Ida Rossi, en lokal kriminalreporter, sendt ud for at lave en dybdegående reportage om stedet. Det er ikke en opgave, hun er særlig begejstret for, både fordi hun kæmper med angst, og fordi hun ikke har fortalt sin chef, at hun selv er tidligere elev på skolen. Da hun ankommer, bliver hun mødt af tavshed og mistænksomhed og en ledelse, der virker mere interesserede i at værne om traditionerne end at få sandheden frem. I takt med at Ida bliver fanget i et psykologisk spil blandt arrogante elever og lærere, kommer hendes egne traumatiske minder fra en alt andet end lykkelig skoletid op til overfladen og truer med at ødelægge både hendes private og professionelle liv.

Hvor langt er kostskolen villig til at gå for at beskytte sit ry, og hvor langt er Ida villig til at gå for at genvinde sit?

“Karin Wik skriver godt og tager læseren med ind i et kostskolemiljø, der får en til at tænke på Jan Guillous Ondskaben … Jeg læser gerne mere om Ida Rossi.” – Norre Skåne

Rikke Rusk af Tom Oxager

Udgivelsesdato: 18/02-22

Forlag: mellemgaard

Rikke Rusk er hovedpersonen i et helt nyt miljø, der måske kan forekomme lidt kontroversielt. Hun er privat efterforsker, der sejler rundt langs danske og svenske kyster i sin flot restaurerede fiskekutter, hvor der også er plads til hendes elskede Yamaha-motorcykel, som gør det muligt at arbejde inde i landet. Rikke har ikke et egentligt tjenestevåben, men klarer sig fint med forskellige slags slangebøsser, til hvilke hun har udviklet en meget effektiv ammunition.   Med sig har hun katten PØS, der stiller store krav til Rikke. Han er sig meget bevidst om at være avanceret fra baggårdskat til skibskat. Til læserens irritation og forundring kommenterer den meget af, hvad der foregår, og frem for alt, hvad han mener, at Rikke burde holde sig for god til.       

Uddrag af bogen De to andre fyre, der så ud til at være vant til værtshusslagsmål, sprang frem med knyttede næver. De var sikkert råstærke, men manglede meget i hurtighed, skulle det snart vise sig.      Rikke hvirvlede rundt, hvad der allerede bragte dem lidt ud af fatning. Den ene fik et kraftigt slag på halsen, og den anden indkasserede et brutalt spark i klunkerne. I den korte pause, der opstod, havde hun sin slangebøsse og ammunition fremme.      På kort afstand sendte hun tre lidt slappe skud af sted. Virkningen var fantastisk. Mændene havde pludselig hver en af Rikkes succesrige, stinkende farvekugler kvast i munden og et helt nyt udtryk i øjnene. Rikke tog et par billeder med sin mobil.      ”Lad os gå, Yvette. Her stinker af havarerede fiskere!” udbrød hun derpå resolut, greb hendes hånd og trak af sted med hende.         

Om forfatteren Tom Oxager bor i Sæby og elsker Vendsyssel. Derfor udspiller handlingen i hans bøger sig også ganske ofte i den nordligste del af Jylland.      Serien med Anna Storm og Rigsvåbnet var hans første. Så kom en Sæby-serie, der på kærlig vis tager byens borgere under behandling. Den tredje serie handler om Skurvognsdetektiven Kasper Havthorn, Ole Thorvaldsen og hans franske kæreste Annabelle.      Tom Oxager er lystmorder og tager livet med et smil.

Amok af Jack Bang

Udgivelsesdato: 18/02-22

Forlag: mellemgaard

Ellen Wood er en anerkendt DNA-analytiker hos politiet Louisiana. Hun lever et helt normalt liv med sine to børn. Ellen Wood har ingen ide om at hendes liv vil ændre sig drastisk på grund af en begivenhed der ligger nogle år tilbage. Igennem en højdramatisk menneskejagt følger vi en kynisk morder, der er på jagt efter hævn gennem ydmygelse. I et hæsblæsende tempo følger vi den følelsesløse kolde dræber på sin ubarmhjertige søgen efter retfærdighed og et desperat forsøg på at vinde en kvinde tilbage. Intet og ingen kan holde ham tilbage. Vil hans mission lykkes?

Uddrag af bogen: “Mark lo højlydt og pegede på Charles. Se, Ellen, se der, et skvat, du har datet. Ha ha. Nu skal du se mig klemme den sidste lille rest af mand ud af ham.” Mark gik hen mod Charles, og Ellen skreg. Ude i haven lettede de sidste fugle og fløj væk, enten fra Ellens skrig eller fra stanken af død, der efterhånden lå tykt omkring huset.For Charles Newman var livet slut. Det var ondskaben selv, der havde sluttet det. Det sidste, han oplevede på denne jord, var at blive kastet ud ad vinduet fra første sal, i sit eget hus. Han var allerede død, inden han ramte det vildtvoksende græs. Han var væk, borte havde taget ham.”     

Om forfatteren: Jack Bang har arbejdet med salg og markedsføring i mange år, men har altid haft en skribent i maven. Jack bor til daglig i det østjyske og har to store børn. Med denne bog debuterer han, men mon ikke der kommer mere fra hans hånd?

En halv sandhed af Eva Dolan

Udgivelsesdato: 18/02-22

Forlag: mellemgaard

Da politiet efter en anmeldelse bliver kaldt ud til et skyderi sent på aftenen, forventer de, at det er stoffer eller banderelateret. De forventer ikke at finde en ung studerende, der er blevet henrettet på vej hjem.   Jordan Radley studerede journalistik og var hårdtarbejdende, vellidt og dedikeret. Hans første store historie – at se på nedfaldet efter lukningen af en stor lokal fabrik – var blevet bragt for nylig og så ud til at blive det første skridt i den karriere, han så ivrigt så frem til. Selv efter historien var blevet bragt, holdt Jordan kontakten med dem, han havde interviewet. Han var på vej hjem fra deres klub den aften, han blev myrdet. Det står hurtigt klart for politiet, at Jordan ikke blot blev dræbt, men at gerningsmændene også brød også ind i hans hus og tog hans bærbare computer og notater. Hvad var han i færd med at undersøge, som kunne have ført til hans død? Og kan det sættes i forbindelse med en anden sag i området, som længe er blevet betragtet som en ulykke?   

”Dolan er en mester, når det kommer til at opbygge spænding.” –The Guardian   

“Dolan blander gammeldags politiarbejde med nutidige temaer og tegner et foruroligende billede af vores samtid.” – Daily Mail   

”En halv sandhed er en førsteklasses politikrimi skrevet af en forfatter med sikker hånd, et skarpt øje for detaljer og en klar stemme, der passer perfekt til genren.” – New York Journal of Books         

Uddrag af bogen: “Jordan Radley var placeret på maven, hovedet vendt væk fra dem, i skinny jeans og en grøn parka med snøre i bunden, stor, men ikke nok til at skjule, hvor let han var bygget. Zigic tvivlede på, at han vejede mere end 65 kilo, den slags ung mand, der sandsynligvis ville undgå problemer for enhver pris, idet han kendte sine chancer for at komme ud af det på den forkerte side. Et par tunge indrammede sorte briller lå ved siden af ham i den forkerte vinkel til at være faldet af, da han faldt. De lignede, at de var blevet smidt der, linserne krakeleret, en brillearm knækket.    Tydeligt synligt, lige under Radleys skulderblade, var et kuglehul revet gennem den tunge bomuld i hans parka, en tøf af hvidt vattering farvet rødt. Men det var det andet skud, der ville have dræbt ham, før han havde mulighed for at bløde for kraftigt. Et lille hul boret ind i den lille hulning i nakken.    Zigic rynkede panden.    ”Henrettelsesstil,” sagde Kate Jenkins, stemmen lidt dæmpet bag hendes maske, øjnene hårde over den.”    

Om forfatteren: Eva Dolan blev allerede som teenager shortlistet til en pris for uudgivne krimier. Hun debuterede i 2014 og har siden udgivet en række anmelderroste krimier.

Mellem to onder af Eva Dolan

Udgivelsesdato: 18/02-22

Forlag: mellemgaard

Midt i den ubarmhjertige sommervarme bliver en ung læge fundet brutalt myrdet i sit hjem i en malerisk landsby i Cambridgeshire.    Har hans død noget at gøre med hans privatliv eller hans arbejdsliv?    Dr. Joshua Ainsworth arbejdede i et kvindefængsel, der stadig lider under følgerne af en skandale et par år tidligere. Var det ham, der var whistlebloweren – eller var det ham, der stod bag?    Da kriminalkommissær Zigic og kriminalbetjent Ferreira møjsommeligt begynder at rekonstruere dr. Ainsworths sidste dage, dukker endnu flere hemmeligheder og mistænkte op.   Denne sag er imidlertid ikke den eneste, der lægger beslag på deres opmærksomhed. En voldelig forbryder er blevet løsladt på grund af en teknikalitet, og politiet ved, at han vil slå til igen: Spørgsmålet er kun, hvem der bliver hans første offer …   ”

“Dolan er en mester, når det kommer til at opbygge spænding.” –The Guardian 

“Dolan blander gammeldags politiarbejde med nutidige temaer og tegner et foruroligende billede af vores samtid.” – Daily Mail         

Uddrag af bogen: Endnu en assistent filmede liget, der lå blandt de smadrede rester af et sofabord i mørkt træ: Josh Ainsworth. En mand af mellemhøj statur med brunt hår og en kort skæg, klædt i afslapningsbukser og en ekstremt blodig T-shirt. Ud fra hans hud og den skarpe lugt kunne selv Zigic fortælle, at han havde været død i hvert fald i et par dage.    Zigic så rundt i rummet, mens Ferreira spurgte Jenkins, hvordan hendes ferie gik, tog de petroleumsfarvede vægge og den abstrakte kunst og den åbne top af en pizzaæske, der stak frem under liget, ind. Der var smidt en vinflaske på gulvet nær sofaen, et vinglas ved siden af den, på en eller anden måde stadig oprejst og halvfuldt, allerede markeret for nærmere behandling. Han spekulerede på, hvor det andet glas var. Hvis der var et andet glas. Kondomet tydede på gæster, men garanterede det ikke, tænkte han og trak ufrivilligt på næsen.           

Om forfatteren: Eva Dolan blev allerede som teenager shortlistet til en pris for uudgivne krimier. Hun debuterede i 2014 og har siden udgivet en række anmelderroste krimier.

Mit navn er Jensen af Heidi Amsinck

Udgivelsesdato: 23/02-22

Forlag: Gutkind

Skyldig. Ét enkeltord på en tiggers papskilt. Og nu er han død, stukket ihjel på gaden i det vinterlige København, og den anden hjemløse fundet knivdræbt inden for kort tid. Dagbladets reporter Jensen snubler nærmest over liget indhyllet i sne på vej til redaktionen en tidlig morgen. Hjemvendt efter femten år i London har hun ikke længere det største netværk, og hun ringer til kriminalkommissær Henrik Jungersen, som hun engang har haft en intens affære med. Gamle følelser genoplives, og det samme gør gamle fortrydelser. Men det viser sig bare at være starten på Jensens problemer. Hendes chef, den legendariske chefredaktør Margrethe Skov, er stærkt utilfreds med, at Jensen ikke har brugt sit førstehåndskendskab til sagen til at få Dagbladet til at løbe med forsiden. Men Jensen vil hellere komme til bunds i, hvad er sket med den unge mand …

“Mit navn er Jensen” er første bind i en ny dansk krimiserie med reporter Jensen og København i hovedrollerne.

Om forfatteren:

Heidi Amsinck (f. 1967). Udover at være krimiforfatter – med “Mit navn er Jensen” som den første i en ny serie – står Heidi Amsinck bag en stribe dunkle skæbnenoveller produceret for BBC Radio 4. Heidi Amsinck er uddannet journalist og har siden 1992 boet og arbejdet i London, bl.a. som korrespondent for Børsen og Jyllands Posten og er i dag Global Head of Content for en større britisk bank.

For enden af vejen af Lars Kjædegaard

Udgivelsesdato: 24/02-22

Forlag: Gyldendal

For enden af vejen er roman nummer 15 i Lars Kjædegaards serie om Anita Hvid og Thor Belling. Den tager tråden op efter roman nummer 14, Sherif.

Efter snigmordet på drabschef Richard Brøssner plages Thor Belling af tvivl og mistro. Han sidder inde med en viden, som han ikke deler med nogen – ikke engang Anita Hvid. De efterforsker to nye drab, og da et tredje begås, aner Belling en forbindelse til mordet på Richard Brøssner. Vil det omsider lykkes ham og Anita Hvid at nå frem til sandheden om, hvem der stod bag drabet på den afholdte chef?

Som man sår af Hans Hjorth & Michael Rosenfeldt

Udgivelsesdato: 25/02-22

Forlag: Hr. Ferdinand

Sebastian Bergmans inderste mørke endevendes i dette syvende og næstsidste bind i Hjorth/Rosenfeldts bestsellerserie.

Tre år er gået. Vanja Lithner har overtaget Rejseholdet, og det nye teams første opgave bliver at stoppe en skarpskytte, som efter tre mord på blot få dage har sat en skræk i livet på alle i Karlshamn. Der findes ingen ledetråde, ingen vidner, og ofrene synes tilfældigt udvalgt. Alle i byen er potentielle skydeskiver.

Sebastian Bergman har søgt en mere stille tilværelse, siden han blev morfar, og arbejder nu som psykolog og terapeut på deltid. Da han kontaktes af en mand, der har brug for hjælp til at bearbejde sine oplevelser under tsunamien i 2004, hvor Sebastian selv mistede sin hustru og datter, vendes alt på hovedet.

Billy skal være far og bestemmer sig for at han ikke længere vil acceptere sine mørke, hemmelige drifter. Men fortiden glemmer ikke. Spørgsmålet er, hvor langt Billy er villig til at gå for ikke at blive afsløret.

Som man sår er syvende og næstsidste bind i Hjorth/Rosenfeldts krimiserie om kriminalpsykolog Sebastian Bergman og Rejseholdets team.

Grænseløs af Jørn Lier Horst

Udgivelsesdato: 25/02-22

Forlag: Modtryk

En australsk kvinde tager kontakt til William Wisting. Hun er leder af en gruppe mennesker, der i fællesskab forsøger at løse en forbrydelse: Drabet på den australske backpacker Ruby Thompson. Et af gruppens mest aktive medlemmer, norske Astria, har fortalt, at hun har fået et gennembrud i efterforskningen – og siden har ingen hørt fra hende.  

Wisting bliver fascineret af den uortodokse efterforskning, hvor han hverken kender det rigtige navn på den savnede eller på anmelderen. Han lader sig trække ind i det, der viser sig at være en kriminalsag, hvor forbindelseslinjerne er mange, men uklare.    GRÆNSELØS kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien om William Wisting, den samvittighedsfulde efterforsker fra Larvik.