fbpx

KOMMENDE KRIMIER – JANUAR

januar 20, 2022

Her kan du få et overblik over et nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af januar måned.

God læselyst!

Obscuritas af David Lagercrantz

Udgivelsesdato: 04/01-22

Forlag: Hr. Ferdinand

Fra en af Sveriges mest sælgende forfattere, forfatteren der løftede arven efter Stieg Larsson, kommer nu Obscuritas, første del af en ny krimiserie med den umage duo, Rekke og Vargas. Glæd jer!

Sommeren 2003. USA har indsat styrker i Irak. I Stockholm er en fodbolddommer med afghanske rødder fundet tævet ihjel. Den temperamentsfulde Guiseppe Costa, far til en af spillerne, bliver anklaget for mordet. Sagen virker ligetil, alle beviser peger i samme retning, mod Costa. Han fastholder dogsin uskyld, og politimesteren opsøger professor Hans Rekke, som er verdensberømt ekspert i forhørssteknik. Hvis

der er nogen, der kan knække Costa, er det ham.

Men intet forløber som politiet forventer. Den excentriske Rekke tager imod efterforskerne i sin store villa i Djursholm, hvor han kasserer hele den hidtidige efterforskning, der herefter falder fra hinanden. Costa bliver løsladt, og politiet står på bar bund. Selv Micaela Vargas, en ung politikvinde fra Husby, der nægter at slippe sagen og som gentagne gange prøver at få fat i Rekke, må til sidst give op.

Men pludselig mødes Rekke og Vargas alligevel under dramatiske omstændigheder. Det umage par sætter sig for at opklare sagen, hvis gåde vokser i omfang, med tråde til CIA og Taliban. Og til sidst står Rekke og Vargas tilbage med ét eneste afgørende spørgsmål: Var den dræbte off er eller gerningsmand?

Obscuritas er en intelligent og nervepirrende pageturner hvor intet er, som det ser ud.

Før du døde af Camilla Grebe & Åsa Träff

Udgivelsesdato: 04/01-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Før du døde er tredje bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig og Sort angst.

Psykoterapeut Siri Bergman har igen fundet kærligheden, men selv om hun nyder tilværelsen med sin kæreste Markus og deres lille søn, samt sit arbejde på klinikken, kan hun ikke slippe tanken om, hvorfor hendes tidligere mand Stefan begik selvmord.

Da Siri en dag gennemgår en gammel kasse med Stefans papirer, finder hun pludselig en kobling mellem hans død og et uopklaret brutalt mord i en park i Stockholm. Hun begynder at grave i sagen og ender med selv at blive jaget vildt. Hvem var egentlig den mand, hun elskede?

“Velskrevet og medrivende.” – Femina

“Har alle den socialpsykologiske krimis fascinationselementer.” – Jyllands-Posten

Manden uden hjerte af Camilla Grebe & Åsa Träff

Udgivelsesdato: 04/01-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Manden uden hjerte er fjerde bog i serien om Siri Bergman efter Jeg ser dig, Sort angst og Før du døde.

En sommerdag bliver en antikvitetshandler fundet myrdet i sit hjem. Hans hjerte ligger udskåret i en antik sølvskål som et grotesk stilleben. Psykoterapeut Siri Bergman involveres i den makabre sag, da hun hjælper politiet med at udarbejde gerningsmandsprofiler. Samtidig kæmper hun med at forstå de dramatiske begivenheder, der førte til lukningen af hendes klinik.

Flere brutale mord ryster Stockholm, og sporene går langt tilbage i tiden. Det, der først så ud til at være en gal mands værk, vokser hurtigt til noget betydeligt mere skræmmende.

“Skræddersyet til en filmatisering.” – Jyllands-Posten

“Underholdende læsning hele vejen igennem.” – Litteraturmagazinet

Når mørket sænker sig af Douglas Skelton

Udgivelsesdato: 05/01-22

Forlag: Cicero

En mand klædt i tøj fra 1700-tallet findes myrdet på det sted, hvor et af de mest blodige slag i britisk historie engang fandt sted. Hvem er manden, og hvorfor ligger hans lig netop der, gennemboret af et tveægget skotsk sværd? Historien fanger journalisten Rebecca Connollys interesse, og snart drages hun ind i en mørk verden af politiske intriger, historiske konflikter og uforløste traumer.

Kan mordet være relateret til det filmhold, der var ved at iscenesætte det berømte slag ved Culloden på gerningsstedet? Har højrefløjsgruppen Gælisk Folkesjæl, med forbindelser til den politiske underverden, haft en finger med i spillet? Eller har mordet en helt tredje årsag?  

Da endnu et lig i historisk tøj – denne gang en uniform – dukker op, indledes et kapløb med tiden, hvor Rebecca må grave i fortiden og finde frem til, hvad det er, der ulmer under overfladen i det skotske højland.

Når mørket sænker sig er andet bind i Douglas Skeltons atmosfærefyldte bestsellerserie om den sympatiske journalist Rebecca Connolly.

Blindt raseri af Cara Hunter

Udgivelsesdato: 05/01-22

Forlag: Gads Forlag

En sag om et overgreb på en 15-årig pige sætter kriminalinspektør Fawley og hans team på prøve i dette fjerde selvstændige bind i krimiforfatter Cara Hunters populære Oxford-serie.

Faith Appleford bliver fundet i udkanten af Oxford, hvor hun går alene rundt, forvirret og skræmt. Hun fortæller, at hun er blevet overfaldet på åben gade, kørt til et øde sted og udsat for et overgreb. Men hun nægter at anmelde det.Kriminalinspektør Adam Fawley efterforsker sagen, men det er svært at komme nogen vegne, når pigen ikke vil samarbejde. Skjuler hun noget, og i så fald hvad? Og hvorfor har Fawley på fornemmelsen, at han har hørt om en lignende sag tidligere? Så forsvinder endnu en pige, og Fawley har ikke længere noget valg: Han må se fortiden i øjnene. For hvis ikke han gør det, risikerer han, at pigen aldrig kommer tilbage …

Blindt raseri er fjerde bind i Oxford-serien, som følger kriminalinspektør Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police i den på overfladen så idylliske by Oxford. Hver bog i serien indeholder en selvstændig historie, og de kan derfor læses uafhængigt af hinanden.

“En tour de force.” – Sunday Times

”En snedig blanding af politirutinekrimi og psykologisk spænding.” – The Bookseller

Skyggeliljen af Johanna Mo

Udgivelsesdato: 06/01-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Anden bog i Ölandsserien efter Natsangeren.

Noget er galt, da Jenny en dag kommer hjem. Huset på Öland er tomt, og hendes mand, Thomas, og deres lille søn Hugo på 14 måneder er væk. Er de taget af sted frivilligt, eller er der sket noget alvorligt? Politiet i Kalmar og efterforsker Hanna Duncker bliver involveret i sagen, og en større eftersøgning går i gang. Langsomt kommer flere og flere hemmeligheder op til overfladen. Da Thomas bliver fundet død, intensiveres jagten på lille hjælpeløse Hugo. Han må og skal findes, inden det er for sent.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

“Samme stigende spænding som i en god tv-serie.” – Kristianstadsbladet

“Det Öland, som Mo skriver om, er langt fra den sommeridyl, man længes efter – fuld af farlig spænding og ond forestående død. Dyster og barsk.” – Femina

Det 11. bud af Jeffrey Archer

Udgivelsesdato: 06/01-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Connor Fitzgerald er topprofessionel agent. Han har fået æresmedaljen, han er hengiven familiefar og han er CIA’s mest dødbringende våben. Gennem otteogtyve år har han ført et dobbeltliv, og kun dage før han går på pension, støder han på en fjende, end ikke han kan håndtere. Fjenden er hans egen chef.

Hun har ét mål: At ødelægge ham. Samtidig står USA over for en lige så frygtindgydende fjende: en ny russisk præsident, der er fast besluttet på at fremprovokere en militær konfrontation mellem de to supermagter. 

“Fabelagtig bog. Anbefaler den til alle, der elsker en ægte spændingsroman.” Goodreads

“Hvis der var en nobelpris i fortællekunst, ville Archer få den.” Daily Telegraph

Danse, danse, dukke min af Anna Jansson

Udgivelsesdato: 07/01-22

Forlag: People´s

I 1967 flyder liget af en kvindekrop op til overfladen af Svartån-søen tæt på Örebro slot. Det er Mary Billbro, som har været tvangsindlagt på Västra Mark psykiatrisk hospital – en institution for sindssyge, asociale og seksuelt afvigende kvinder.

Over 50 år senere begynder Mary Billbros barnebarn, Eva Kulitz, at grave i familiehistorien, og beslutter sig for at finde ud af, hvad der egentlig skete med hendes mormor. Eva Kulitz arbejder som sagsbehandler i Forsikringskassen, og nogle af dem, der er blevet nægtet sygedagpenge begår efterfølgende selvmord. Kort tid efter begynder Eva at modtage dødstrusler, men fra hvem?

Politikommissær Kristoffer Bark bliver sat på sagen. Og det fører ham tilbage til de frygtelige gerninger, der engang blev begået på Västra Mark, og til en slægtshistorie, der spænder over fire generationer.

Danse, danse, dukke min er 3. bind i serien om politikommissær Kristoffer Bark.

Pas dig selv! af Susanne Staun

Udgivelsesdato: 14/01-22

Forlag: Gyldendal

Det er ikke ufarligt at være en af de irriterende typer, der blander sig i andres gøren og laden – en af dem, der samler et cigaretskod op og giver det til ejermanden med besked om, at vedkommende vist tabte noget. En dag, hvor den skarpe vintersol står lavt på himlen, lærer Karina at holde snuden for sig selv på den hårde måde: På genbrugspladsen irettesætter hun højlydt en muggen mand og fortæller, at han ikke må smide bildæk i containeren til Småt brændbart. Men man ved aldrig, hvem der tager indblanding så ilde op, at det får konsekvenser for ens liv og helbred.

PAS DIG SELV! er andet bind i Susanne Stauns nye krimiserie om små og store forbrydelser i provinsen.

Vinterild af Anders de la Motte

Udgivelsesdato: 14/01-22

Forlag: Modtryk

Lucianat 1987 kom Laura Aulin slemt til skade i en brand i en hytteby i de skånske skove. Hendes veninde omkom i flammerne, og hele Lauras liv har siden været mærket af tragedien.

Tredive år efter ulykken arver Laura den nu forfaldne hytteby fra sin faster, og hun må tilbage til egnen, som hun ikke har besøgt siden den fatale brand. Det bliver hurtigt klart, at stemningen i området er fjendtlig. Alle vogter på alle.

Laura begynder at forstå, at hendes faster var på sporet af noget før sin død. Noget der havde at gøre med luciabranden.

VINTERILD er en fascinerende og stemningsfuld psykologisk krimi, og den er tredje bog i Skånekvartetten. Bøgerne i kvartetten kan læses uafhængigt af hinanden.

Forårsoffer af Anders de la Motte

Udgivelsesdato: 14/01-22

Forlag: Modtryk

Valborgsnat 1986 bliver sekstenårige Elita Svart myrdet i skoven tæt på et skånsk slot. Hendes stedbror dømmes for mordet, og umiddelbart efter Elitas begravelse forsvinder hendes familie sporløst fra området.

I foråret 2019 flytter Thea Lind sammen med sin mand til Tornaby, hvor han er vokset op. Da Thea gør et usædvanligt fund i et egetræ i skoven, vækkes hendes interesse for den gamle sag om Elita. Hun bliver overbevist om, at sandheden om Elitas død aldrig er kommet for en dag. Og om, at foråret 1986 krævede mere end ét offer.

FORÅRSOFFER er en urovækkende, psykologisk krimi og den fjerde, selvstændige bog i Skånekvartetten. Bøgerne i kvartetten kan læses uafhængigt af hinanden.

Det sidste søm af Stefan Ahnhem

Udgivelsesdato: 17/01-22

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Det sidste søm er sjette og sidste selvstændige krimi om den svenske politimand Fabian Risk.

Han har afpresset. Han har manipuleret. Han har mishandlet. Han har voldtaget. Han har vadet over adskillige lig for at nå hele vejen til toppen. Han er på alle måder en modbydelig mand. Han hedder Kim Sleizner og er politichef hos Københavns Politi.

Den danske betjent Dunja Hougaard er gået under jorden for på egen hånd at indlede en udredning mod sin tidligere chef. I månedsvis har hun og hendes team samlet information om hans gerninger og færden. Da en højt placeret person inden for den danske efterretningstjeneste bliver fundet død sammen med en ukendt kvinde i en bil på bunden af det københavnske havneløb, strammes grebet.  Spørgsmålet er bare om hvem.

På den anden side af sundet i Helsingborg får Fabian Risk en besked, som forandrer alt for ham og hans familie.

Skudsikker af Lee Child

Udgivelsesdato: 17/01-22

Forlag: Jentas

Seks skud. Fem døde.

En by i det centrale USA gribes af rædsel. Men blot få timer senere har politiet opklaret sagen. Med en enkelt undtagelse. Den anklagede hævder selv, at man har fanget den forkerte. Derefter beder han om at få hentet Jack Reacher. Og ganske rigtigt, den tidligere efterforsker i militærpolitiet er på vej fra sin helt særlige verden – uden telefon, uden fast adresse og uden forpligtelser.

I Lee Childs overrumplende nye thriller kommer Reachers ankomst til at ændre alt ved en sag, der viser sig at være helt anderledes end først antaget, for personer med overraskende indbyrdes forbindelser, og i forbindelse med en morder, der en enkelt gang ramte ved siden af – og dermed har givet Jack Reacher en enkelt chance for at nå frem til sandheden.

Snart arbejder Reacher sammen med en ung forsvarsadvokat, hvis far er den lokale anklager og har en eksplosiv hemmelighed i baghånden. Som det meste andet i Reachers liv viser også sagen her sig at være en kompliceret kampplads. Men som altid er det i kamp, at Reacher er bedst.

Lee Child er en af verdens førende thrillerforfattere. Han er født i Coventry, vokset op i Birmingham og bor nu i New York. Det hævdes, at der hvert niende sekund bliver solgt en af hans romaner om Jack Reacher et sted i verden. Hans bøger ligger jævnligt på toppen af alverdens bestsellerlister og er solgt i over hundrede millioner eksemplarer. Der er foreløbig blevet produceret to store Hollywood-film om Jack Reacher. Han har modtaget mange hædersbevisninger, senest som Author of the Year ved British Book Awards 2019. Ligeledes i 2019 udnævnte dronning Elizabeth II ham til Commander of the British Empire.

Ondskabens net af Max Seeck

Udgivelsesdato: 19/01-22

Forlag: Gutkind

Andet bind i krimiserien om Jessica Niemi af en af Finlands mest succesrige krimiforfattere.

Helsinki 2020: To unge influencere forsvinder på mystisk vis en novemberaften. Begge har titusinder af følgere, og den sidste Instagram­opdatering viser et billede af et fyrtårn.

Kort efter bliver liget af en ung kvinde skyllet i land, ikke langt fra fyrtårnet. Krimi­nalassistent Jessica Niemi bliver sat på sagen, og aner hurtigt konturerne af et vidtforgrenet og hemmeligt netværk, der ser ud til at kommunikere via opslag på Instagram.

Ondskabens net er en overraskende og formidabelt plottet thriller om dystre hemmeligheder og passioner – og hvad nogle menne­sker er villige til at gøre, for, at de forbliver skjulte.

Spøgelseselskerne af David Orsini 

Udgivelsesdato: 21/01-22

Forlag: mellemgaard

Marc og Simone er fanget af deres fortid, selvom de fortsætter med at bekæmpe nazisterne. Denne gang leder de efter en dobbeltagent, der har forårsaget tusinder af allierede og modstandsfolks død. Hans Mueller – tidligere nazist, der nu støtter modstandsbevægelsen og er Simones elsker – komplicerer alle aspekter af deres liv. Marc er fast besluttet på at vinde Simones kærlighed tilbage. Han er også fast besluttet på at bevise, at Hans Mueller er den berygtede dobbeltagent.       

”Som David Orsinis øvrige bøger er Spøgelseselskerne vidunderligt skrevet og udstyret med et stærkt, dramatisk plot, uforglemmelige karakterer, der hjemsøges af spøgelser fra fortiden, og beskrivelser af naturens skønhed, der står i skærende kontrast til det krigshærgede Europa. Spøgelseselskerne er en hæsblæsende og fascinerende spændingsroman, der holder læseren gangen til sidste linje.”   – Lois A. Cuddy, professor emerita i engelsk ved University of Rhode Island og forfatter til Penelope’s Song.       

Uddrag af bogen: De lo igen. Så, mens hans to venner drak mere cognac og overgav sig til øjeblikket, begyndte Marc at afhøre dem. Først og fremmest bad han dem identificere – som de havde gjort de sidste to dage – manden, som de tænkte var dobbeltagenten. I flere uger havde ikke kun Raoul og Benoît, men også Valérie Moreau, arbejdet på at opspore forræderens hemmelighedskræmmeri, som puttede hele deres modstandsgruppe i fare. ”Vi tror, at det er Hans Mueller,” sagde Raoul nøgternt. ”Vi er endnu ikke sikre på, at han er forræderen. Vi har ikke nok beviser. Vi ser ham ikke særlig tit, medmindre vi flyver ud af London på den samme bombemission. Når han er i Frankrig på en opgave for modstandsgruppen, arbejder han som regel fra Vichy-sektoren. Han har også gjort London, Lausanne og Bergen til sine kontaktstationer. Alt, vi har fundet, peger i hans retning. Han er den eneste mand på vores team, som kunne samarbejde med nazisterne.”         

Om forfatteren David Orsini er amerikansk spændingsforfatter. Han har en ph.d. i engelsk litteratur og har undervist på gymnasie- og universitetsniveau.

Kubistaffæren af Vanessa A. Ryan

Udgivelsesdato: 21/01-22

Forlag: mellemgaard

Forsikringsagenten Stacey Rutledge rejser fra Los Angeles til New Mexico fra Los Angeles for at lede efter Mario Estevez, der står til at modtage en stor udbetaling fra en livsforsikring, der er udstedt af Rutledges firma. Hans sidste kendte adresse var i Santa Fe. Det haster, da en utilfreds arving insisterer på, at beløbet udbetales til ham. Selvom hans krav er tvivlsomt, så skaber han en masse PR-problemer for selskabet, og hvis hun ikke finder den rette mand, kan hun miste sit job. Staceys eftersøgning bringer hende i kontakt med indercirklen i et magtfuldt galleri i Santa Fe. Men kunst og grådighed er en dødelig kombination, og da Stacey finder ud af, at nogen er ude efter hendes liv, forstår hun, at hendes værste bekymring ikke længere er at miste sit job.

Uddrag af bogen: ”Er du ny her?” spurgte Rod. ”Jeg har ikke set dig her før.”

”Jeg er her i arbejdssammenhæng. Jeg er fra L.A. Jeg er forsikringskravsadministrator. Jeg leder efter en fyr som hedder Mario Estevez, også kendt som Lefty. Han har en kæreste eller kone som er Suique fra Los Rios. Men jeg kunne ikke finde ham der. Jeg har hørt, at han er en altmuligmand. Han arbejdede for et galleri. Han mangler en finger på sin venstre hånd.”

”Hvorfor, er han eftersøgt? Har han dræbt nogen?” spurgte Sandy.

”Nej. Jeg er nødt til at finde frem til ham på grundet en arv.”

”Tja, du er kommet til det rigtige sted,” sagde Rod. ”Folk her har enten en forvaltningsfond eller leder efter nogen, som har.” Han drak en tår af sin øl. ”Ja, der er ikke noget som familiepenge, når der er lavvande på kistebunden. Jeg ville ønske, jeg kunne få en større del, end jeg gør.”

Vanessa A. Ryan er skuespiller og forfatter med base i Californien. Hun er desuden internationalt anerkendt maler og skulptør. På dansk er tidligere udkommet Skjult dagsorden.

Stjernekaster af Tom Oxager

Udgivelsesdato: 21/01-22

Forlag: mellemgaard

Rigsvåbnet holder nu til i en godt skjult bunker under jorden i bakkerne nær Bangsbofortet syd for Frederikshavn. Indretningen er perfekt. Der dufter altid af frisklavet kaffe og nybagt brød.

I det nærliggende terræn findes forskellige militære installationer, der igen er blevet saboteret af en fremmed magt. Overgrebene viser sig at have forbindelse til de nye transportruter, der er opstået gennem arktiske farvande.

De forskellige europæiske landes kunstpoliti kæmper med stadigt mere effektivt organiserede tyverier, og en helt ny taskforce oprettes med hjemsted i Lyon.

En grim kidnapningsaffære kommer lidt for tæt på Rigsvåbnet og kræver overblik og skrappe midler, før man under lettelse og taknemmelighed kan holde et brag af en fest på Farmen.

Uddrag af bogen: “De to bevæbnede tjenere sank sammen med halvkvalte skrig, mens de tabte deres våben.

I halsen på hver sad med beundringsværdig præcision en japansk kastestjerne. Øjeblikket  efter sad Anna og Asger med deres pistoler fremme og et knæ på hver af de faldne, der mindst af alt havde ventet et angreb fra scenekunstnere. Blodet flød fra de to mænd.

Lydniveauet steg voldsomt. Salen kogte. Kvinder skreg. Nogle troede stadig, at optrinnet var en del af underholdningen.”

Tom Oxager sidder i det idylliske Sæby, hvor han netop har afsluttet den ellevte bog om Anna Storm og Rigsvåbnet. Dramatik, alvor og humor skifter i den tempofyldte beretning.

Bag i bogen finder du selvfølgelig stadig en række af Annas provencalske madopskrifter.

En lille charmerende bog med opskrifter fra de første ti bøger i serien er netop udkommet.

Hundeungerne af Pernille Plaetner & Marianne Rohweder

Udgivelsesdato: 24/01-22

Forlag: GRØNNINGEN 1

Hundeungerne kunne foregå i en hvilken som helst lille dansk provinsby med blomster i vindueskarmene og skeletter i skabene. Hundeungerne har et stærkt fokus på socialpolitisk underskud og beskriver desuden livet som kvinde og mor, når man er ved at slippe børnene og stadig er for ung til at have opgivet håbet om den store kærlig- hed. Velkommen til hovedpersonen Martha Munk. 

Martha Munk er betjent på en lille politistation i provinsen, nærmere bestemt i Nykøbing Sjælland. Hun er i starten af 40’erne, og der er nogenlunde ro og orden i hendes liv, indtil den morgen hun bliver udsat for seksuel krænkelse af sin overordnede, vicekriminalinspektør Torben Billing. I raseri siger Martha sit job op med øjeblikkelig virkning. Før hun når ud ad døren, indløber der en meddelelse til stationen om en dødfunden narkoman på banegårdens toilet. Marthas kolleger er hurtigt tilbøjelige til at stemple dødsfaldet som resultat af en overdosis, og da en stribe mord begynder at hærge det lille lokalsamfund, er Martha den eneste, der insisterer på en sammenhæng mellem den døde narko- man og de øvrige uforklarlige dødsfald. Da pilen pludselig peger på den hemmelighedsfulde mand, som hun er ved at forelske sig i, starter hun sin egen efterforskning. 

Dårekisten af Pernille Plaetner & Marianne Rohweder

Udgivelsesdato: 24/01-22

Forlag: GRØNNINGEN 1

Fortidens stemmer hvisker i murene.

En succesrig virksomhedsejer, Mogens Bonde, findes brutalt myrdet i sit hjem. Martha Munk kender familien temmelig godt og står fra starten næsten alene med drabssagen, fordi hendes faste makker, Anders Berg, ligger underdrejet efter en skilsmisse, og stationens chefefterforsker, Søren Skovmose, har travlt med en narkosag i Holbæk.

Sporene fører til et tidligere sindssygehospital i Nykøbing Sjælland, hvor Martha går på jagt efter sandheden blandt den brogede skare af iværksættere, kunstnere og terapeuter, der har slået sig ned i de gamle bygninger. Ved første øjekast ser alt tilforladeligt ud, men under overfladen findes overraskende sammenhænge, der trækker tråde til fortidens patienter.

Da drabet på Mogens Bonde efterfølges af endnu en grusom forbrydelse, tilkalder den nyudnævnte politiinspektør, Torben Billing, hjælp fra Den Nationale Efterforskningsenhed. Martha må nu – oven i arbejdspresset og private udfordringer på hjemmefronten – indstille sig på at samarbejde med en ny kollega.

50.000 har læst første bind i Martha Munk-serien, Hundeungerne.

Venindeparret igennem fyrre år, Pernille Plaetner og Marianne Rohweder, tog Danmark med storm med deres krimidebut. Nu er de klar med opfølgeren, som er ventet af både læsere og lyttere.

Scenen er atter sat i Nykøbing Sjælland.

Om Hundeungerne: ”Holder sin læser godt underholdt fra start til slut … et knivskarpt øje for detaljer og et levende sprog.” Bogblogger.dk

Skyggedalen af Viveca Sten 

Udgivelsesdato: 25/01-22

Forlag: Alpha Forlag

Opfølgeren til Offermageren er Skyggedalen, anden bog i Viveca Stens nye serie, Mordene i Åre.

Det er vinterferie i Åre. En frikirkelig sekt har fået et stærkt greb i de isolerede småbyer langs den norske grænse. Også i den unge kvinde Rebecka. Hun drømmer om at tjene Gud som trofast prædikantfrue, men bliver mere og mere isoleret, har ingen at betro sig til og begynder at frygte, at hun er i livsfare.

Et mishandlet lig bliver fundet lige uden for byen. Offeret har ingen oplagte fjender, og politiet er på bar bund. Hanna Ahlander er stadig vikar ved Åre Politi og håber på at blive fastansat, mens hendes kollega Daniel Lindskog forsøger at være både engageret familiefar og dedikeret efterforsker. Efterhånden som Hanna og Daniel kommer længere ned i sagen, graver de en mørk historie frem i en kompliceret efterforskning, som handler om overlevelse – for enhver pris.

Vi tager forbehold for ændringer. Forlagstekst anvendt.