Om Krimimessen

Krimimessen bliver hvert forår lige inden påske afholdt i Fængslet i Horsens. I 2017 er det den 1. og 2. april. Horsens Bibliotek er arrangør og har gennem årene samarbejdet med en række danske forlag og boghandlere.

Krimimessen blev afholdt første gang i 2001, dengang som en temadag om den nordiske kriminalroman på Horsens Ny Teater med deltagelse af ca. 200 gæster og fem nordiske forfattere. I 2007 rykkede vi ind på FÆNGSLET og har været der lige siden. I 2016 nåede vi for første gang over 6.000 deltagere, og der deltog ca. 130 forfattere og foredragsholdere. I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA, Sydafrika, Cuba, Kina og New Zealand.

Åbningstid: Krimimessen har åbent lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 10-16

Sted: FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Krimimessen 2017 er en del af det officielle program for Aarhus Kulturby 2017.

Juliana Engberg, Program direktør Aarhus 2017: ”Krimimessen er med sin inspirerende placering i det berømte – eller berygtede – Horsens statsfængsel rig på atmosfære og fyldt med mørke og farlige tanker. Fængslet er det oplagte sted at nyde én af de mest populære boggenrer. Krimien sætter gang i fantasien, opdigter mysterier og sikrer spændingen fra sofahjørnet. Dette års program er intet mindre end fremragende og grådighed er på menuen. Scenen er sat til en gysende festival.”

Stemningsrapport fra Krimimessen 2016

Journalist Anna Katrin Nørgaard har vejet stemningen på Krimimessen 2016. Se hendes videoer herunder.

23 thoughts on “Om Krimimessen

 1. Hej Krimimesse 🙂

  For 5.år i træk har jeg tilbragt en weekend i Horsens… Sikke dog en skøn weekend i krimiernes tegn, men er nødt til at komme med lidt ris (og megen ros!!):

  Indgangsbilletten er ved at være lidt dyr og når det så er sagt så må forholdende også være lidt bedre mht:

  Parkering (Der er ingen der skal bestemme at jeg skal holde på en græsplæne op over en kantsten når der er ledige pladser på de alm p-pladser)

  Mad: Priserne på sandwich var i år totalt urimelige. 50 kr for noget der ikke var 10 kr værd. Da klokken var 11 i lørdags var der ikke flere pløsehorn ?!!! I havde i år valgt ikke at have den super gode pastasalat som I havde i 2014… Hvorfor ???

  Teltet: Når messen holdes i marts så er I altså nødt til at få banket mere varme ind i det telt…. Og få et større telt til 2016 !!!! Der var alt for lidt plads især til samtalerne på scenerne…

  Forfattere: Ønske om navne til 2016: Mari Jungstedt, Viveca Sten, Anna Grue, Gunnar Staaelsen, Sara Blædel og Camilla Läckberg. Og gerne et gensyn med: Julie Hastrup, Sofie Sarenbrandt, Michael Katz Krefeld, Elsebeth Egholm, Øbro og Tornberg, Bødker & Bruun, Cilla og Rolf Björlind, Dennis Jürgensen, Helene Tursten, Lotte Petri, Jacob Melander 🙂

  Håber på at I vil komme med en tilbagemelding på al den respons I får 🙂

 2. Hej
  Var igen afsted til messe, havde igen i år set frem til det
  Desværre må jeg sige, at jeg i år var skuffet, klart for lidt plads i teltet. Entre billetten er blevet alt for dyr, og jeg kan ikke lade være med at tænke på om der er gået for meget økonomi i messen
  Til gengæld var det en fornøjelse at hører de forskellige forfattere, der virkede som om de virkelig nød at være tilstede

 3. Kære alle. Tusind tak for alle jeres kommentarer og forslag. Vi tager det med til evalueringen og håber at se jer til næste års messe 12.+13. marts 2016.
  Mange hilsner, Lida Wengel

 4. Hej

  Tak for en god krimimesse – dog er der plads til forbedringer hvad angår trakteringen.
  Sidst jeg besøgte Jer var der en fremragende pølsevogn udenfor “snedkeriet”, som jeg virkelig håber kommer tilbage i 2016.
  Dernæst husker jeg et fremragende spisested i venstre hjørne af “snedkeriet” med forskellige nylavede sandwich og lune retter – årets “Fængsel buffet” kunne slet ikke være med!
  PS Nesbø tilbage snarest – største ønske Lawrence Block.

  Vi ses næste år – hyg:D

  Venlig Hilsen
  Paul

 5. Hej Paul.
  Tak for din tilbagemelding. Jeg tager traktementsønskerne videre og ønsker også Jo Nesbø til Krimimessen – som altid. Lawrence Block er også et godt bud. Vi sender det til forlagene og krydser fingre.
  Vi ses til næste messe:-)
  Hilsen, Lida

 6. Hej Tobias.
  Det ville vi helt vildt gerne og vi har taget kontakt til ham flere gange. Desværre flyver han ikke 🙁 /Hilsen, Lida

 7. Kunne i ikke prøve at få dean r koontz med engang , fantastisk forfattet
  Med venlig hilsen Lotte Christensen

 8. Hej Lotte
  Tak for din forespørgsel.
  Vi stræber hvert år efter at have et varieret udvalg af både store og små navne til messen. Vi forsøger at tilgodese forfatterønsker mm.
  Nogle af de store amerikanske forfattere, er dog desværre ikke så begejstret for at tage på de lange rejser, heriblandt altså Koontz.
  Vi havde ham dog “med” på Krimimessen 2011, hvor interviewet blev transmitteret live på DR.
  Læs mere her: http://hsfo.dk/article/20110406/ARTIKLER/304069609
  Vi krydser selvfølgelig fingre for, at vi en dag får mulighed for at se ham live på scenen på Krimimessen:-)
  Med venlig hilsen
  Thomas/Krimimessen

 9. Hejsa. Kan ikke udskrive min billet. Er det nok at vise den på min mobil ? Har ikke været med før , så jeg vil høre om det er ok at gå udenfor og så kunne komme ind igen ? Er der handicap p pladser tæt på indgangen ?

 10. Hej Birthe
  Der er to handicapparkeringspladser ved Fænglset. Derudover er der parkeringspersonale, som hjælper med at vise vej.
  Vi ser helst, at billetten er printet ud. Men, hvis det ikke er muligt finder vi selvfølgelig ud af det alligevel.
  Vi glæder os til at se dig til Krimimessen.
  Mvh
  Thomas

 11. Det er lidt træls, man ikke umiddelbart kan se, hvilken dato messen bliver afholdt. Nu har jeg kigget på forsiden, under program, endda “Om messen”. Men det står der ikke. Jeg ved godt, det står på facebook et sted, for der har jeg set det. Så nu prøver jeg finde det dér igen. Har ganske vist ikke prøvet “In English” endnu. Men måske er jeg heldig.

 12. Hej
  Har igen været til Krimimesse og jeg / vi er så positive over at den feedback folk gav tilbage sidste år er taget alvorligt
  Teltet var væk hurra! Der var meget mere plads at bevæge sig i, super rart at kunne få luft.
  Man kunne i år få stillet sin sult, da udvalget klart er blevet forbedret.
  Igen i år et super godt program, det har det i øvrigt altid været, dog var omgivelserne i år meget bedre, tak for det
  Hilsen Jette

 13. Hej Kriminesse i Horsens
  Tak for et rigtig godt arrengement igår lørdag den 12 Marts med både rigtige gode foredrag, workshops og bøger:-)
  I tog nogle billeder af mig og Jesper Stein hvor han signere mine bøger
  Hvor kan disse eller vil disse kunne ses henne?
  Venlig hilsen
  Morten

 14. Hej Krimimesse.
  Super dejlig lørdag.Har været med i en del år,men den her gang var absolut noget af det bedste,godt at teltet er blevet skiftet ud.Hvad skete der lige ang.alarmen?jeg troede faktisk først at det var en joke.
  Super arrengement.
  Vinni

 15. Hej Krimimessen 🙂

  Lige hjemvendt fra en skøn krimimesse-den 6. i træk 🙂

  Som sædvanligt er her lige lidt ris og ros:

  Det var FANTASTISK at opdage I havde rykket messen indendøre i år-super fedt!!! Så behøvede man ikke gå og fryse 🙂

  I havde sindssygt mange gode navne med i år-endnu mere fedt 🙂 Næste år kunne jeg godt tænke mig at opleve/genopleve f.eks. Mari Jungstedt som meldte afbud i år, Samuel Bjørk (også afbud i år), Cilla & Rolf Bjørlind, Katrine Engberg, Anna Grue, Gabriella Ullberg-Westin, Sara Blædel, Helle Vincent, Michael Katz-Krefeldt osv 😉

  Det hele store minus i år var at der var INGEN steder man kunne sidde ned og spise sin madpakke eller bare hvile benene…. Med mindre man ville sidde ude og der var der i den grad kamp om pladserne. Håber at der er bedre sidde-muligheder næste år 🙂

  Et andet minus var al den teknik-bøvl i gymnastiksalen…. DÅRLIG oplevelse 🙁

  Bog og Ide standen bør virkelig have kæmpe ros for al deres koordineringsarbejde i forhold til samtalerne og de efterfølgende signeringer 🙂

  Glæder mig allerede nu til næste messe 🙂

 16. Michael Katz Krefeldt???han var da i snedkeriet om lørdagen,han gav da også autografer hos Bog og Ide.

 17. Kære alle

  Tusind tak for jeres kommentarer. Det betyder rigtig meget at få respons på det vi laver. På den måde får vi en fornemmelse af, hvad der virker og hvad der ikke gør.
  Vi tager både ris og ros med til vores evaluering af messen og forsøger at tilgodese alle ønsker og behov i planlægningen af næste års krimimesse.
  Mvh
  Thomas/ Krimimessen

 18. Jeg var på mit første besøg på krimimessen i år. Det var et fint program med mange spændende navne. Jeg synes dog, det var meget svært at høre de forfattere der blev interviewet i selve messe lokalet. Der var meget få stole ved de små scener og hvis man stod lidt væk, var lyden det også. Jeg savnede også steder hvor man kunne købe lækkert mad til rimelige priser, og sidde og spise det. Der var hele tiden meget lang kø til den lille cafe og frokostbuffeten var meget dyr. Så det endte med en klam kylling/bacon sandwich med et lille stykke kylling og ingen bacon men til gengæld rigtig meget dressing. Der kunne også være sat mange flere stole ind i snedkeriet. Man kunne også have små mad og kaffeboder i gården med et par borde til.

 19. Hej Rikke

  Tak for din respons på messen. Det er brugbar info som vi vil tage med i vores evaluering og planlægning fremover.
  Mvh
  Thomas/ Krimimessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *